Επικαιρότητα

Έχουν μπει γερά θεμέλια για τον τουρισμό

Off

Οι βάσεις που έχουν μπει εδώ και χρόνια για την ανάπτυξη της τουριστικής επισκεψιμότητας στην περιοχή ενισχύονται με ακόμη πιο γερά θεμέλια, με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε στο τριήμερο της Αποκριάς και της Καθ. Δευτέρας, μία περίοδος που πριν μερικά χρόνια κυλούσε μάλλον αδιάφορα για την περιοχή των Ιωαννίνων, πλέον όμως ανήκει σε εκείνες τις περιόδους που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα. Τα αποκριάτικα έθιμα κυρίως στην πόλη των Ιωαννίνων, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα των κοντινών αποδράσεων και στον ορεινό όγκο για όσους αγαπούν και τα χειμερινά σπορ, αλλά ακόμη και στα ηπειρωτικά παράλια, με τον καιρό φέτος να βοηθά σημαντικά, οδήγησαν σε ένα από ακόμη τριήμερο με πληρότητες σχεδόν στο απόλυτο.

Όπως ανέφερε ο Λευτ. Ζαρκάδας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, το σημαντικό δεν είναι μόνο η πληρότητα του τριημέρου, αλλά η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν μεσοπρόθεσμα σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος και της επισκεψιμότητας προς την περιοχή.

«Ήδη τα μηνύματα από τις προκρατήσεις για το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε, ότι θα ακολουθήσει μία εξαιρετική χρονιά, ίσως η καλύτερη των τελευταίων 30 ετών. Η προσπάθειά μας είναι συνεχής για την αναβάθμιση και εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, γιατί ήδη η Ελλάδα είναι ένα ισχυρό brand στο εξωτερικό κι εμείς διεκδικούμε και κερδίζουμε ήδη το δικό μας μερίδιο. Η Πολιτεία έχει δώσει στήριξη στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης του ενεργειακού κόστους, όμως περιμένουμε να ανοίξει και το νέο ΕΣΠΑ ώστε μέσα από το «Εξοικονομώ» να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που επιθυμούν, να προχωρήσουν στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και κάλυψης των ενεργειακών τους αναγκών», ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ