Εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη

Off

Αφιερωμένη στη ζωή, το έργο και την προσφορά του Βασίλη Τσιτσάνη είναι η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Αντιλαλούνε τα βουνά», που ανεβαίνει σήμερα Τρίτη από το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» στις 21.15 στο Πνευµατικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Στην παράσταση που είναι σε σκηνοθεσία του Γιώργου Πρέντζα παίρνουν μέρος και έξι χορευτές από τον σύλλογο Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων, με τον σκηνοθέτη να αναφέρεται και στην προετοιμασία της παράστασης που διήρκεσε αρκετούς μήνες με αναζήτηση και μελέτη για το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη. «Ήταν η δική του μουσική και τα δικά του τραγούδια που έδωσαν το έναυσμα στους μεγάλους συνθέτες της χώρας τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο και άλλους να μελοποιήσουν τους μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές, τους οποίους έμαθε ο ελληνικός λαός τραγουδώντας τα ποιήματά τους», ανέφερε ο κ. Πρέντζας.

Ακολούθησαν οι σύντομες τοποθετήσεις του μουσικού Στέφανου Μπόγδου, του Λάμπρου Κονταξή, από το σχήμα των Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων και από τον ηθοποιό Παναγιώτη Κόρδα, που παίρνουν μέρος στην παράσταση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου