Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 10:56
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μαρτίου 2023
Εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη

Off

Αφιερωμένη στη ζωή, το έργο και την προσφορά του Βασίλη Τσιτσάνη είναι η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Αντιλαλούνε τα βουνά», που ανεβαίνει σήμερα Τρίτη από το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» στις 21.15 στο Πνευµατικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Στην παράσταση που είναι σε σκηνοθεσία του Γιώργου Πρέντζα παίρνουν μέρος και έξι χορευτές από τον σύλλογο Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων, με τον σκηνοθέτη να αναφέρεται και στην προετοιμασία της παράστασης που διήρκεσε αρκετούς μήνες με αναζήτηση και μελέτη για το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη. «Ήταν η δική του μουσική και τα δικά του τραγούδια που έδωσαν το έναυσμα στους μεγάλους συνθέτες της χώρας τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο και άλλους να μελοποιήσουν τους μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές, τους οποίους έμαθε ο ελληνικός λαός τραγουδώντας τα ποιήματά τους», ανέφερε ο κ. Πρέντζας.

Ακολούθησαν οι σύντομες τοποθετήσεις του μουσικού Στέφανου Μπόγδου, του Λάμπρου Κονταξή, από το σχήμα των Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων και από τον ηθοποιό Παναγιώτη Κόρδα, που παίρνουν μέρος στην παράσταση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ