Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 09:31
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

Γενικεύονται οι αντιδράσεις μετά την τραγωδία των Τεμπών

Off

Με την 24ωρη πανεργατική απεργία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα, αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου κορυφώνονται οι γενικευμένες αντιδράσεις στη χώρα, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και με βασικό αίτημα την αποκάλυψη των ενόχων για αυτήν και την παραδειγματική τους τιμωρία. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει την πανεργατική απεργία με τη συγκέντρωση στα Γιάννενα να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 11.00 στην κεντρική πλατεία.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας καθώς επίσης ο Γεν. Γραμματέας του Τμήματος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Χατζηκώστα Γεώρ. Γεωργάρας και ο Μ. Μεγήρ, ταμίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αντίστοιχα, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και όχι μόνο στην αυριανή πανεργατική απεργία:

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσαν και μήνυμα συνέχισης του αγώνα. Απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, και να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.         

                                                                                                     

Χωρίς ενημέρωση σήμερα

Σήμερα Τετάρτη όμως απεργεί ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, με μία 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΠΟΕΣΥ και οι περιφερειακές ενώσεις με την ΕΣΗΕΠΗΝ να συμμετέχει σε αυτήν από τις 05.00 της Τετάρτης μέχρι τις 05.00 της Πέμπτης. Η απόφαση για την διαφοροποίηση της μίας ημέρας στην απεργία έγινε ακριβώς για να δοθεί η δυνατότητα της δημοσιογραφικής κάλυψης των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούν:

Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες.

Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ.

Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ