Επικαιρότητα

Μήνυμα ενίσχυσης της ανάπλασης του Κάστρου

Off

Το Κάστρο της πόλης είναι ένα από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί μέσα από ένα πλέγμα νέων μελετών και παρεμβάσεων ανάπλασης, που θα προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην Καστροπολιτεία αφενός και στην εικόνα κα τις προοπτικές της πόλης αφετέρου.

Αυτό το μήνυμα έστειλε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Δημ. Παπαγεωργίου και στελέχη της δημοτικής αρχής αργά το απόγευμα της Τρίτης στο δημαρχείο της πόλης. Μία συνάντηση που έγινε στη σκιά του πρόσφατου θανάτου του Μ. Ελισάφ, με την κα Μενδώνη να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην απώλεια ενός φίλου της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με τον οποίο ανέπτυξε μία εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Συνολικά, η πορεία των έργων πολιτισμού στον δήμο τη νέα προγραμματική περίοδο και η εξέταση της εξέλιξης των έργων που ήδη υλοποιούνται αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης με κοινή εκτίμηση, ότι το Κάστρο και η πόλη σταδιακά μεταμορφώνεται.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν νέες μελέτες τόσο για το Κάστρο όσο και για άλλα μνημεία της περιοχής ώστε να ενταχθούν είτε στο νέο ΕΣΠΑ είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

«Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση για τα έργα που είχαμε δρομολογήσει και αφορούν την προσβασιμότητα στο Κάστρο και την ανάπλαση των δύο ακροπόλεων. Το Κάστρο αποτελεί ένα μνημείο – σύμβολο για την πόλη των Ιωαννίνων και συγχρόνως ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης. Έτσι θα προχωρήσει τη νέα προγραμματική περίοδο και η ανάπλαση. Η εικόνα της πόλης σταδιακά αλλάζει. Τα Ιωάννινα είναι ένας αναδυόμενος τουριστικός προορισμός και όλες οι παρεμβάσεις στα μνημεία δημιουργούν την προστιθέμενη αξία που δικαιούται η πόλη και οι πολίτες», ανέφερε η κα Μενδώνη που πρόσθεσε, ότι η επίσκεψη στο δημαρχείο πέραν των άλλων ήταν και μία επιβαλλόμενη τιμή στο νέο δήμαρχο, αλλά και ένα προσκύνημα στη μνήμη του Μ. Ελισάφ.

«Η παρακαταθήκη του Μωυσή είναι κατά κύριο λόγο η προσφορά όλων των φίλων και συνεργατών του στην πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Ο δήμαρχος κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε την υπουργό για την συνεργασία που είχαν καθώς και για την στήριξη σε πολύ σημαντικά έργα.

«Η υπουργός είναι φίλη των Ιωαννίνων και στήριξε όλες τις επιλογές του δήμου στον τομέα του πολιτισμού και τα μεγάλα έργα που γίνονται στο Κάστρο. Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα που θα γίνουν και είμαστε σε πλήρη σύμπνοια. Έχουμε και νέες ιδέες που κατατέθηκαν και τις οποίες θα δούμε διεξοδικά στην πορεία» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου. Στην συνάντηση μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Ακονίδου και οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Κωτσαντή και Γιώργος Αρλέτος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ