Επικαιρότητα

Στήριγμα για τις δράσεις της Πινακοθήκης Αβέρωφ

Off

Έναν πολύτιμο συμπαραστάτη στην προσπάθεια να κρατήσει ζωντανό και προσιτό το Μουσείο, ταυτόχρονα όμως να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και διάθεση τα δημιουργικά, εκπαιδευτικά εργαστήρια για τα παιδιά, απέκτησε η Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο, στο πρόσωπο της Τράπεζας Ηπείρου.

Από το καλοκαίρι του 2021, που η Τράπεζα Ηπείρου άνοιξε το πρώτο της υποκατάστημα στο Μέτσοβο, αποτέλεσε στόχο της διοίκησης να αποκτήσει ερείσματα στην τοπική κοινωνία, ενδυναμώνοντας όχι μόνο τις οικονομικές, αλλά και τις κοινωνικές σχέσεις.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού με την διευθύντρια της Πινακοθήκης, Τατιάνα Αβέρωφ – Ιωάννου, ο πρόεδρος της Τράπεζας Κων. Ζωνίδης και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωαν. Βουγιούκας, η Τράπεζα στηρίζει ως χορηγός τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα αντίστοιχα προγράμματα του Μουσείου και της Πινακοθήκης.

«Αποφασίσαμε να στηρίξουμε ενεργά την εκπαιδευτική και εν γένει την πολιτιστική δραστηριότητα της Πινακοθήκης Αβέρωφ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά και επειδή θεωρούμε πολύ σημαντική την ενδυνάμωση των κοινωνικών σχέσεων με την τοπική κοινωνία, στην οποία λειτουργούμε κι εμείς», ανέφερε ο κ. Ζωνίδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Βουγιούκας από την πλευρά του στάθηκε στη σημασία που έχουν για την Τράπεζα, οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία και με φορείς του πολιτισμού, όπως είναι η Πινακοθήκη.

Ο πολλαπλός ρόλος και η σημασία της χορηγίας

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκίνησε να υλοποιεί η Πινακοθήκη από το 1995 με έμφαση στα παιδιά, αναφέρθηκε η Τατιάνα Αβέρωφ, που χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την στήριξη της Τράπεζας Ηπείρου. «Οι περισσότεροι θεωρούν και λόγω ονόματος και λόγω ιστορίας, ότι η Πινακοθήκη Αβέρωφ έχει μεγάλο μπάτζετ, όμως δεν είναι αλήθεια. Δε μπορεί η Πινακοθήκη να υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά της προγράμματα και τα δημιουργικά εργαστήρια, χωρίς τη βοήθεια χορηγών και γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη στήριξη της Τράπεζας Ηπείρου. Η Πινακοθήκη Αβέρωφ συμβάλλει στην κατανόηση της νεοελληνικής τέχνης, έχοντας διπλασιάσει τη συλλογή της, από τον αρχικό αριθμό των 200 περίπου έργων του Ευάγγελου Αβέρωφ και είναι από τα πρώτα Μουσεία στη χώρα, και το ένα από τα δύο στην Ήπειρο, μαζί με το Μουσείο Αργυροτεχνίας, που πιστοποιήθηκαν από το υπ. Πολιτισμού, ότι πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ενός Μουσείου. Ευελπιστούμε, ότι θα συνεχίσουμε τις δημιουργικές συναντήσεις και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, με τη συμμετοχή των παιδιών, αλλά και ότι θα ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα του Μουσείου μας. Ήδη από τις αρχές του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα, έχουν επισκεφθεί την Πινακοθήκη 70 σχολεία από όλη την Ελλάδα και περίπου 3.000 μαθητές», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Αβέρωφ.

 

Αναδρομική έκθεση του Μιχ. Οικονόμου

Ανεξάρτητα της συνεργασίας που επισημοποιήθηκε με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η Πινακοθήκη Αβέρωφ ετοιμάζεται για μία ξεχωριστή και φιλόδοξη παραγωγή, παρουσιάζοντας την πρώτη αναδρομική έκθεση του Μιχάλη Οικονόμου (1884-1933), ενός από τους κορυφαίους ζωγράφους της νεοελληνικής ιστορίας, με την έκθεση να περιλαμβάνει περίπου 120 από τα έργα του.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ