Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 02:55
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2023
Επικαιρότητα

Κυρίαρχο αίτημα η μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Off

Η μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων στους δήμους ήταν το κυρίαρχο αίτημα των εργαζόμενων στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν και πραγματοποίησαν τη Μεγ. Δευτέρα σε όλη τη χώρα, οι Σύλλογοι Εργαζόμενων στην αυτοδιοίκηση.

Η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών είναι δεδομένη και μάλιστα όχι ένα πρόσκαιρο αλλά διαχρονικό φαινόμενο, που εντείνεται διαρκώς, καθώς οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολλές περισσότερες από τις προσλήψεις. Παράλληλα όμως όπως ανέφερε η Τίνα Ζέκα, από τον Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων θα πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη και μόνιμη λύση στη δυνατότητα που έχουν οι δήμοι, οι οποίοι την αξιοποιούν στο έπακρο, που προσφεύγουν στα δικαστήρια έχοντας δώσει εντολή στους δικηγόρους που τους εκπροσωπούν, να μη συναινούν στα αιτήματα των εργαζόμενων για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

«Άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις με την συναίνεση της πλειοψηφίας των δημάρχων που τις στηρίζουν, έχουν προσαρμόσει έτσι το νομοθετικό πλαίσιο που και θετική απόφαση να εκδώσει πρωτόδικα ένας δικαστής, υποχρεωτικά ο δήμος εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα ακύρωσης της», ανέφερε η κα Ζέκα, στη συγκέντρωση που έγινε το πρωί της Μεγ. Δευτέρας στο δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Σύλλογος ΟΤΑ με αντιπροσωπεία του συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Παπαγεωργίου στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητά:

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.

Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις και να αποσυρθούν όσες ασκήθηκαν ήδη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ