Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 01:43
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2023
Επικαιρότητα

2 χρόνια για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα

Off

Τον οριστικό ανάδοχο του έργου ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα, που είναι η «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ», που προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 14,8% ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών στη χθεσινή της συνεδρίαση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8.040.000 ευρώ. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος λίγο μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία εμβληματική παρέμβαση του δήμου σε έναν σημαντικό πνεύμονα του λεκανοπεδίου, με την παρέμβαση να φέρει την προσωπική σφραγίδα του Μ. Ελισάφ, που σχεδιάστηκα μεθοδικά και εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η δημοπράτηση έγινε γρήγορα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση, ώστε μέσα από τη συνολική παρέμβαση το Πάρκο να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη και να μετατραπεί σε ένα χώρο αναψυχής, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

«Η δημοτική μας αρχή ξεκίνησε από το μηδέν την υλοποίηση μιας καθοριστικής σημασίας για την περιοχή, παρέμβασης. Εκπονήσαμε τη διαχειριστική μελέτη για το Πάρκο και στη συνέχεια σχεδιάσαμε ένα έργο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας πόλης που μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που σήμερα έχουμε ανάδοχο και σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η ανάπλαση. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του δήμου και όλους τους συνεργάτες μας που μέσα σε σύντομο χρόνο ολοκληρώσαμε μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία», ανέφερε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Τα έργα

Με το έργο της ανάπλασης στο Πάρκο Πυρσινέλλα θα καταστεί εφικτή η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής όπου οι παρεμβάσεις θα συμβάλουν στη βελτίωση της κινητικότητας των πεζών χωρίς διακρίσεις.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η ανακατασκευή των δύο κεντρικών εισόδων του πάρκου, ο επανασχεδιασμός δικτύου διαδρομών, η δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων και γηπέδου με χλοοτάπητα όπως και υπαίθριου γυμναστηρίου, η κατασκευή πάρκου ζώων συντροφιάς, η δημιουργία χώρου στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της μεγάλης λίμνης και παιδική χαρά.

Το κεντρικό κτίριο θα αξιοποιηθεί ως εστιατόριο – καφέ χωρίς πρόσθετες κατασκευές.

Η μελέτη του έργου ενσωματώνει βιοκλιματικές τεχνικές σχεδιασμού και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, δημιουργώντας μιας «πράσινη υποδομή».

Το έργο, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ