Επικαιρότητα

Από την περισυλλογή, στη νίκη της ζωής

Off

Στη σημασία που έχει το Πάσχα και η Μεγάλη Εβδομάδα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Μιλώντας για τη σημασία της Μεγάλης Εβδομάδας και όσων σηματοδοτεί, αναφέρθηκε πέρα από το θρησκευτικό της νόημα και στο ότι ουσιαστικά αποτελεί την αφετηρία μιας περιόδου σκέψης και περισυλλογής για τους περισσότερους ανθρώπους.

Σημείωσε ότι μετά την πανδημία αυξήθηκε ο κόσμος που προσέρχεται στους Ιερούς Ναούς ενώ τόνισε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα, οι ιερείς μέσα από τις εξομολογήσεις των πιστών  γίνονται κοινωνοί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. «Υπάρχουν πολλά προβλήματα και αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία των συνανθρώπων μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στάθηκε και στη σημασία που έχει το Πάσχα καθώς όπως είπε όλη αυτή την περίοδο «η γιορτή του Πάσχα είναι η σημαντικότερη. Εγκαταλείπουμε όλα όσα είμαστε και δεν μας αρέσουν και προσπαθούμε να αναγεννηθούμε. Είναι η νίκη της ζωής», τονίζοντας ότι για να συγχωρεθούμε από τις αμαρτίες μας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγχωρέσουμε αναφερόμενος και στα τελευταία γεγονότα οπαδικής βίας. Η αύξηση των κρουσμάτων βίας είναι πραγματικότητα που θα πρέπει να την δούμε και να ενσκύψουμε για να δούμε τα θέματα και να βοηθήσουμε. Υπάρχει κόσμος που νιώθει αγανάκτηση», είπε μεταξύ άλλων .

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ