Επικαιρότητα

Προφυλακισμένοι και οι επτά κατηγορούμενοι πλέον

Off

Οι δύο τελευταίοι απολογήθηκαν το πρωί της Μεγ. Πέμπτης και ακολούθησαν την ίδια διαδρομή με τους άλλους πέντε προς τις φυλακές Αυλώνας και Κορυδαλλού

Το δρόμο για τις φυλακές Αυλώνας και Κορυδαλλού πήραν από την Μεγ. Τετάρτη και χθες Μεγ. Πέμπτη, και οι επτά κατηγορούμενοι, οπαδοί του Ολυμπιακού, ως δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος οπαδών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μετά τις απολογίες τους σε Ανακριτή και Εισαγγελέα. Οι πέντε πρώτοι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν την Μεγ. Τετάρτη και οδηγήθηκαν στα δύο σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ οι δύο τελευταίοι απολογήθηκαν  το πρωί της Μεγ. Πέμπτης και ακολούθησαν την ίδια διαδρομή. Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν και διέταξαν την προφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Ο έβδομος και τελευταίος δράστης που αναζητούνταν από την Αστυνομία με βάση και το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τον Ανακριτή Ιωαννίνων συνελήφθη το βράδυ της Μεγ. Τετάρτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Και σε βάρος του, όπως και σε βάρος των άλλων έξι κατηγορουμένων  είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Ιωαννίνων για τα αδικήματα  της  απόπειρας ανθρωποκτονίας, συμπλοκής και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και περί φωτοβολίδων.

Ήρεμο κλίμα στο Δικαστικό

Το κλίμα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων τη Μεγ. Πέμπτη ήταν απολύτως ήρεμο, χωρίς την παραμικρή ένταση, αφού αυτή τη φορά υπήρχε μόνον αστυνομική παρουσία, και όχι συγκέντρωση και παρουσία οπαδών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Φαίνεται πως ανεξάρτητα από το ότι όπως υποστήριξαν και δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης οι κ.κ Κούγιας και Νάκος αντίστοιχα στις δηλώσεις τους την Μεγ. Πέμπτη, η προφυλάκιση των κατηγορουμένων ήταν δικαιολογημένη απόφαση, με βάση το κατηγορητήριο και τις συνθήκες του συμβάντος, επιπλέον λειτούργησε και ως βαλβίδα εκτόνωσης της έντονης κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε από την τοπική κοινωνία και όχι μόνον από τους οπαδούς του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Το κλίμα αυτό της οργής και αγανάκτησης στην πόλη, για το πρωτοφανές στα χρονικά της περιστατικό, που οδήγησε έναν 30χρονο να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή και επτά ακόμη νέους στη φυλακή, προκάλεσε και την ομόθυμη καταδίκη του δημοτικού συμβουλίου, που ζήτησε με τις τοποθετήσεις του δημάρχου της πόλης και των επικεφαλής των παρατάξεων την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, χωρίς να δοθεί το παραμικρό περιθώριο για υποψία ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ