Επικαιρότητα

Εκλογική… πίεση στις μετακινήσεις

Off

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών για την 21η Μαΐου επηρέασε καθοριστικά όπως αποδείχθηκε και την μετακίνηση των πολιτών προς τους τόπους καταγωγής τους για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Αυτό αποδείχθηκε τόσο από τη μειωμένη συγκριτικά με πέρυσι και παλαιότερα μετακίνηση των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία με τα Ι.Χ, αλλά και από την κίνηση στα ΚΤΕΛ.

Ο αριθμός των πολιτών που μετακινήθηκαν με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, από την Αθήνα κατά κύριο λόγο, δεν ήταν μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περυσινό, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Γρηγόρης Γκίκας, με μία μικρή διαφοροποίηση αναφορικά με τις ημέρες πριν τη Μεγ. Εβδομάδα, λόγω της αναχώρησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Όλη η υπόλοιπη περίοδος όμως κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις και κινητικότητα, αν και χρειάστηκε να μπουν κάποια έκτακτα δρομολόγια τη Μεγ. Πέμπτη και τη Μεγ. Παρασκευή, χωρίς να αλλάζει κάτι. Θεωρούμε όμως, ότι η διεξαγωγή των εκλογών σε ένα μήνα από σήμερα, επηρέασε καθοριστικά στο να μην είναι μεγάλη η μετακίνηση των εκδρομέων για το Πάσχα», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Ένα επίσης ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής πασχαλινής περιόδου πάντως ήταν ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της πανδημίας και του περιορισμού στις μετακινήσεις, ήταν πολύ μικρότερη σε όγκο και σε αριθμό η αποστολή δεμάτων από τα Ιωάννινα σε άλλες περιοχές, ειδικά στα αμνοερίφια, καθώς ελάχιστα ήταν αυτά που «ταξίδεψαν» μέσω ΚΤΕΛ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ