Επικαιρότητα

Ευκαιρία για τον μετασχηματισμό της πόλης

Off

Την ευκαιρία για τον μετασχηματισμό της πόλης των Ιωαννίνων δίνει η συμμετοχή στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» της Ευρώπης και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται ο Δήμος.

Αυτό τονίστηκε και στην ημερίδα που γίνεται στην Αθήνα για τη μετάβαση στην αστική κλιματική ουδετερότητα και συμμετείχαν την Τρίτη εκπροσωπώντας τον Δήμο Ιωαννιτών, ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CapaCITIES (Building Capacities for the Climate Neutral and Smart Cities Mission) στο οποίο το ινστιτούτο βιώσιμης κινητικότητας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) συμμετέχουν ενεργά εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Η παρουσία του Δήμου Ιωαννιτών ως μια από τις έξι ελληνικές πόλεις της ευρωπαϊκής αποστολής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις από τους πολίτες και προς τους πολίτες» θεωρείται μεγίστης σημασίας διότι παρών στην εκδήλωση είναι ο Patrick Child, Manager of the EU Climate – Neutral & Smart Citied Mission, ο οποίος συνομίλησε με το Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τους συνεργάτες τους, για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ένταξη των Ιωαννίνων στην συγκεκριμένη αποστολή.

Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε τη σπουδαιότητα της αποστολής καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον ολιστικό μετασχηματισμό της πόλης των Ιωαννίνων ώστε οι μελλοντικές γενιές να έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο και πιο φιλικό περιβάλλον. Επιπλέον, απευθύνθηκε με προτάσεις προς τους εκπροσώπους της κεντρικής κυβέρνησης για την ανάληψη εθνικών πρωτοβουλιών για την επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030, δεδομένου ότι αποτελεί εθνική επιτυχία οι 6 ελληνικές πόλεις να έχουν ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αποστολή.

Η ημερίδα αναμένετο να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα χτες με σύσκεψη των δημάρχων των έξι πόλεων, την κ. Βασιλάκου (μέλος του mission board) και εκπροσώπους της ΚΕΔΕ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ