Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 05:47
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απριλίου 2023
Πολιτικό Ρεπορτάζ

Η «Σχεδία» παίζει έναν κρίσιμο ρόλο

Off

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» στα Ιωάννινα επισκέφθηκαν οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και Κωστούλα Μάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν με την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Σοφία Μαρκούλα, τον επιστημονικό υπεύθυνο Βασίλη Κούτρα και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας συζήτησαν για την έλλειψη ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης και τη μη διασύνδεση με το υπουργείο Παιδείας, παρότι η πλειοψηφία των δράσεων αφορά στα σχολεία. Παράλληλα, τονίστηκε πως ιδίως μετά την πανδημία, υπάρχει άμεση ανάγκη για επιμόρφωση του προσωπικού, συνεργασία με τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και αλλαγής του περιεχομένου των παρεμβάσεων.

Οι υποψήφιες παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη των Κέντρων Πρόληψης, τις εξαρτήσεις και τη δημόσια υγεία.

Όπως επισήμαναν, η Σχεδία παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, προσφέροντας προγράμματα πρόληψης σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Επίσης το έργο της στην παροχή στήριξης σε εξαρτημένους και στις οικογένειές τους είναι αξιοσημείωτο και μέσα στα χρόνια έχει λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλα κέντρα ανά την Ελλάδα. Για αυτό πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ