Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 05:47
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα

Αισθητός ο σεισμός σε πολλές περιοχές της Ηπείρου

Off

Αισθητός σε πολλές περιοχές της Ηπείρου τόσο προς τα Ιωάννινα, όσο και προς τη Θεσπρωτία έγινε ο σεισμός της Δευτέρας, αργά το απόγευμα που ταρακούνησε τους κατοίκους και προκάλεσε μία σχετική ανησυχία.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών σε απόσταση 13 χιλιομέτρων ανατολικά – νοτιοανατολικά της Λεπτοκαρυάς του Δήμου Φιλιατών, στα όρια με το νομό Ιωαννίνων και τα χωριά του Δήμου Ζίτσας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 9,6 χιλιόμετρα.

Το μέγεθος βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν 4,2 ωστόσο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές και επειδή συνοδευόταν και από έντονο βουητό.

Οι σεισμολόγοι πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί, με τον Καθηγητή και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα να τονίζει πως κατά πάσα πιθανότητα και αυτό επειδή πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο πλήρη 24ωρα, ο σεισμός αυτός ήταν ο κύριος αλλά δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς προέρχεται από ένα γνωστό ρήγμα που έχει κατεύθυνση από την ανατολή προς τη δύση.

Επίσης, τόσο στις αρχές της Θεσπρωτίας, Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, στους δήμους και στην Αστυνομία, όσο και αντίστοιχα σε αυτές των Ιωαννίνων δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ