Επικαιρότητα

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Off

Ένα διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, με επίκεντρο την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, που παραχωρήθηκε για μία ακόμη φορά από τον δήμο Ιωαννιτών, διοργανώνεται στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, από τον Ερυθρό Σταυρό και τοπικούς φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Η 8η Μαίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα εορτασμού του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και το τοπικό τμήμα του Ερ. Σταυρού διοργανώνει στις 8 και 9 του μήνα από τις 9.00 έως τις 14.00 στο δημαρχείο μία ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο δήμος Ιωαννιτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η εθελοντική ομάδα Paguristas, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές στο δημαρχείο, ο πρόεδρος του Ερ. Σταυρού Ιωαννίνων Κων. Ντακαλέτσης μετέφερε τις ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια του τοπικού τμήματος για τη συγκέντρωση μονάδων αίματος αλλά και για τη διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας.

Την Κυριακή, ο Ερ. Σταυρός θα βρίσκεται από τις 10.00 έως τις 14.00 στην πλ. Μαβίλη για να παρουσιάσει τις δράσεις του αλλά και για μία επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την διαχρονική στήριξη του δήμου Ιωαννιτών σε ανάλογες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κινήματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στη διαχρονική ανάγκη που υπάρχει στη χώρα για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών στα νοσοκομεία με αίμα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρ. Πρωτόπαππας.

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην αιμοδοσία του διημέρου απηύθυναν τέλος ο Λεων. Ρουμπάτης από τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου και ο Γιάννης Παπαχρήστου από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΚΕΘΕΑ συμμετέχει στην εν λόγω πρωτοβουλία, ενώ διοργανώνει παράλληλα και μία ξεχωριστή εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 11 Μαίου, επίσης στον ίδιο χώρο στο δημαρχείο της πόλης, από τις 10.00 έως τις 14.00 σε συνεργασία με την 6η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ