Κυριακή 28 Μαΐου 2023 01:33
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2023
Ήπειρος

Επαναδημοπράτηση για τον άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά

Off

Επαναδημοπράτηση για το έργο του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά. Η είδηση έγινε γνωστή την Παρασκευή από δήλωση του Πρόεδρου της Βουλής και υποψήφιου βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ.

«Μετά την πρόσφατη απόφαση της Ενιαίας Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών που απλώς έκρινε πως το έργο Γιάννενα-Κακαβιά μπορεί να εκτελεσθεί και από τεχνικές εταιρίες μικρότερου μεγέθους από ό,τι προέβλεπε η προκήρυξη της 10ης Φεβρουαρίου 2023, το Υπουργείο Υποδομών ετοίμασε άμεσα τη νέα προκήρυξη του έργου σύμφωνα με τις συστάσεις της Ανεξάρτητης αυτής Αρχής. Υπήρξαν πολλές ανησυχίες άλλες καλοπροαίρετες, άλλες δυστυχώς κακοπροαίρετες που κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι το έργο δήθεν ακυρώθηκε. Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσα την υπεύθυνη ενημέρωση που είχα από τον Υφυπουργό Υποδομών κ.Καραγιάννη ότι το έργο θα επαναδημοπρατηθεί εντός ολίγων ημερών.  Σήμερα η νέα προκήρυξη βγήκε στον «αέρα» αφού προηγουμένως στάλθηκε για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Συνεπώς η άξονας Γιάννενα-Κακαβιά ύψους 310 εκ. ευρώ προχωρά κανονικά σύμφωνα με τις επιταγές και της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.  Η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), η 26η Ιουνίου του 2023» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ