Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 01:45
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα

Ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ «Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος μέχρι να υλοποιηθεί»

Off

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη  Δημοτική Πρωτοπορία Νίκος Γκόντας, κατέθεσε πρόταση να τιμηθεί ο εκλιπών πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης κα να δοθεί το όνομά του σε αθλητικό ή άλλο χώρο, αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή για την μεγάλη προσφορά του στην πόλη μας σε συνδυασμό με το απαράμιλλο ήθος που επέδειξε κατά την πολυετή θητεία του.

Σχετικά με το στρατόπεδο Βελισσαρίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού. Τόνισε ωστόσο, ότι είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος μέχρι να υλοποιηθεί, θυμίζοντας την επίπονη προσπάθεια που είχε γίνει επί θητείας του και είχε ως αποτέλεσμα την συμφωνία απόδοσης του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου ήτοι έκτασης 410 στρεμμάτων με την καταλυτική βοήθεια του Κώστα Τασούλα.

Ωστόσο, η μαξιμαλιστική αντίληψη για παραχώρηση του συνόλου του στρατοπέδου που ακολούθησε, ματαίωσε την παραχώρηση των 410 στρεμμάτων. Δυστυχώς, όπως τόνισε «όταν μας χαρίζουν γάιδαρο δεν τον κοιτάμε στα δόντια»… Με λίγα λόγια τα λάθη πληρώνονται και δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη για εκπόνηση επικαιροποιήσεως κυκλοφοριακής μελέτης, με παράλληλη εξεύρεση νέων χώρων στάθμευσης, τονίζοντας ότι «μετά το parking της Κεντρικής Πλατείας και των Παλαιών Σφαγείων -που κατασκευάστηκε επί των ημερών της παράταξής μας και προσέφερε 1.000 θέσεις στάθμευσης σε ζωτικά σημεία της πόλη- δεν προστέθηκε ούτε μια νέα θέση στάθμευσης».

Τέλος, ζήτησε την ενίσχυση τουλάχιστον με δυο επιπλέον υπαλλήλους των ταμείων της ΔΕΥΑΙ για την διευκόλυνση των συμπολιτών μας.

Ερωτήματα Τ. Καλογιάννη

Μία σειρά από ερωτήματα έθεσε η Τατιάνα Καλογιάννη, επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα 2023 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μία ερώτηση ήταν σχετικά με την παράταση περαίωσης εργασιών του Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων, αλλά και σχετικά με την ίδρυση υδατοδρομίου.

Επίσης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Ι., για τη δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ