Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 05:14
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα

ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Μεταμόσχευση νεφρού από πατέρα σε γιο

Off

Μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη έγινε την Πέμπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Λήπτης του μοσχεύματος ήταν νεαρός άνδρας 30 ετών, με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, που βρίσκονταν σε υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας του από αρκετά έτη ενώ δότης ήταν ο πατέρας του 59 ετών.

Όπως αναφέρει το ΠΓΝΙ, η σύνθετη αυτή διαδικασία πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου, με την απαραίτητη και σημαντική υποστήριξη στελεχών της Αναισθησιολογικής Κλινικής και του νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου. Η μετεγχειρητική κατάσταση, τόσο του δότη, όσο και του λήπτη κρίνεται ως αρίστη, με ταυτόχρονη ικανοποιητική λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος.

«Παρά τον αυτονόητα ισχυρό συναισθηματικό δεσμό του δότη προς τον λήπτη, η εν ζωή δωρεά του νεφρικού μοσχεύματος αποτελεί πράξη ύψιστης γενναιότητας και λαμπρό παράδειγμα ανθρωπιάς και προσφοράς για όλους μας», σημειώνεται από το νοσοκομείο.

Πρόκειται για τη 2η μεταμόσχευση νεφρού που πραγματοποιείται εντός του έτους, ενώ παράλληλα από τα στελέχη της Μονάδος έχουν επίσης πραγματοποιηθεί 9 λήψεις οργάνων από αποβιώσαντες δότες της περιοχής μας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ