Ήπειρος

Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση

Off

Άδικη χαρακτήρισε την κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή από τον κλάδο των φορτοταξί, με αφορμή την Κανονιστική απόφαση, που υπεγράφη πρόσφατα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νικ. Γκόλας. 
Απαντώντας στη δημόσια κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του Σωματείου Φορτοταξί Ιωαννίνων προ ημερών, ο κ. Γκόλας υπενθύμισε, ότι επί χρόνια δεν υπήρχε κανένα κανονιστικό πλαίσιο και αυτό που κάποια στιγμή επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί καταστρατηγούνταν από όλους ενώ δεν εξυπηρετούσε και τον ίδιο τον κλάδο.
«Είχαμε υποχρέωση να λάβουμε υπόψιν και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη με τη λειτουργία των πεζοδρόμων και το πώς θα καλυφθούν και οι ανάγκες άλλων επαγγελματικών κλάδων. Με τη δημιουργία των θέσεων φορτοεκφόρτωσης η μεγαλύτερη απόσταση που θα πρέπει να διανύσει κάποιος για να μεταφέρει εμπορεύματα είναι 50 μέτρα και νομίζουμε, ότι είναι μία απόφαση που βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και η κριτική που ασκούν οι επαγγελματίες αδικεί τους ίδιους», ανέφερε αρχικά ο κ. Γκόλας. 
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ακόμη στην πρόβλεψη στη συγκεκριμένη απόφαση για τον τριπλασιασμό των θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων στο κέντρο της πόλης και στην παραλίμνια περιοχή.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εικόνα στους πεζόδρομους στα «Μπεζεστένια», όπου οι δρόμοι στους οποίους έχει ολοκληρωθεί το έργο έχουν μετατραπεί σε χώρους στάθμευσης, τόνισε, ότι η σημερινή κατάσταση είναι ευθύνη του εργολάβου, μέχρι να παραδώσει το έργο.
«Κατανοώ, ότι είναι δύσκολο να διευθετηθεί η κυκλοφορία στη γύρω περιοχή με διαφορετικό τρόπο και νομίζω, ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα υπάρξουν ρυθμίσεις για την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων», κατέληξε ο κ. Γκόλας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου