Αθλητικά

Πρώτα οι αποχωρήσεις, μετά η ενίσχυση

Off

Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των ανακοινώσεων για τη στελέχωση του ρόστερ αφενός αλλά και του επιτελείου δίπλα στον Θαν. Στάικο και στα τμήματα υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, είναι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο με τις αποχωρήσεις παικτών από το ρόστερ και την ολοκλήρωση μεταγραφών όπως έγινε ήδη με τον Σταύρο και τον Αλέξανδρο Πήλιο αντίστοιχα που αποκτήθηκαν από την ΑΕΚ και όπως αναμένεται να γίνει με τον Νίκο Λώλη που θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό. Οι συζητήσεις των δύο ΠΑΕ βρίσκονται στο τελικό στάδιο με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να αξιώνει ένα χρηματικό ποσό περίπου 150.000 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και ένα ποσοστό 30% σε πιθανή μεταπώληση του παίκτη τα επόμενα χρόνια.

Η πώληση παικτών πάντως από την Κ19 του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ εμπεριέχει ταυτόχρονα ένα θετικό και ένα αρνητικό νέο. Αφενός, είναι σαφές, ότι και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι υποδομές του ΠΑΣ είναι ελκυστικές και τραβούν την προσοχή των μεγάλων ΠΑΕ της χώρας, αλλά και του εξωτερικού. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι ο Λεωνίδας Μίνα αγωνίστηκε όλη τη χρονιά στη β’ ομάδα της Βέρντερ Βρέμης, που προς το παρόν πάντως δεν έχει ενεργοποιήσει τη ρήτρα για την αγορά του παίκτη, εφόσον ικανοποιήσει τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Από την άλλη, ο κίνδυνος που διατρέχει η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι να χάσει νωρίς κάποια σημαντικά περιουσιακά της στοιχεία, χωρίς καν να προλάβουν να παίξουν με την πρώτη ομάδα, επομένως και να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες και η ΠΑΕ να είναι σε θέση να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα για την παραχώρησή τους. Αυτό όμως είναι κι ένα ρίσκο με την έννοια, ότι και άλλες περιπτώσεις υπήρξαν στο παρελθόν, με παίκτες που προωθήθηκαν στην επαγγελματική ομάδα, δεν κατάφεραν όμως να κάνουν το μεγάλο άλμα και παρέμειναν στάσιμοι ή αγωνίζονται πλέον σε μικρότερες κατηγορίες.

Οι μεταγραφικές κινήσεις

Αθόρυβα συνεχίζονται οι επαφές και αναζητήσεις του ΠΑΣ για παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρουν την ομάδα ώστε να αποκτηθούν. Μία περίπτωση που φέρεται να απασχολεί τον ΠΑΣ είναι αυτή του Τριαντάφυλλου Τσάπρα από τον Λεβαδειακό που έκανε μία πολύ καλή χρονιά, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας του. Ο 22χρονος αμυντικός του Λεβαδειακού είχε μία «γεμάτη» χρονιά με 26 συμμετοχές, δύο γκολ και δύο ασίστ, ενώ έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κεντρίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρουν τους.

Αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο

Επίσης όμως φαίνεται πως αρκετές θα είναι και οι αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας με τον στενό συνεργάτη του κ. Στάικου, τον κ. Πενταρβάνη, να μην έχει ειδοποιηθεί από την ΠΑΕ για να συνεχίσει τη συνεργασία του με την ομάδα, όπως και ο γυμναστής τερματοφυλάκων κ. Πλαβούκος. Αντίθετα, ο γυμναστής φυσικής κατάστασης κ. Ντουρουντός θα παραμείνει πιθανότατα και την επόμενη χρονιά στο πόστο του.

Στην Πολωνία η προετοιμασία

Η ομάδα του ΠΑΣ θα πραγματοποιήσει και φέτος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Βάρκα.

Η έναρξη της προετοιμασίας θα γίνει στις 28 Ιουνίου και τις αμέσως επόμενες ημέρες οι παίκτες θα περάσουν τις εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις. Μέχρι τις 20 Ιουλίου οι προπονήσεις θα γίνονται στα Γιάννενα και η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πολωνία στις 21 Ιουλίου, όπου και θα παραμείνει για ένα δεκαήμερο.

Στο προπονητικό κέντρο θα δώσει δύο τουλάχιστον φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους ομάδες που επίσης θα προετοιμάζονται στο ίδιο ή σε κοντινά προπονητικά κέντρα ενώ με την επιστροφή της ομάδας θα γίνουν και άλλα τρία – τέσσερα φιλικά, μέχρι τις 18 Αυγούστου, που είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα για τη Σούπερ Λίγκα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ