Επικαιρότητα

314 αδέσποτα περισυνελέγησαν από την αρχή του έτους

Off

Έναν απολογισμό στη διαχείριση των αδέσποτων τους τελευταίους μήνες κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Όπως αναφέρει:

«Η φροντίδα και η προστασία των αδέσποτων ζώων σε συνάρτηση με την υγιεινή και την ασφάλεια των πολιτών, εντάσσεται στην καθημερινότητα από το γραφείο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών το οποίο εκτός από το διοικητικό προσωπικό στελεχώνεται από τρεις κτηνιάτρους, τους περισυλλογείς, το συνεργείο καθαρισμού στο κυνοκομείο ενώ αμέριστη είναι και η βοήθεια εθελοντών και των φιλοζωικών σωματείων».

Όπως σημειώνει, από τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος του Μαΐου περισυνελέγησαν από κεντρικές οδούς και πλατείες της πόλης 314 αδέσποτα στα οποία έγιναν κλινικές εξετάσεις και σημάνθηκαν με microchip, εμβολιάστηκαν με αντιλυσσικό 238 αδέσποτα, έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις για τον έλεγχο της λεισμανίασης σε 106 αδέσποτα, επανεντάχτηκαν στο περιβάλλον 87 αδέσποτα, στειρώθηκαν 249 αδέσποτα ζώα, έγινε επιτόπου διαχείριση σε 196 και υιοθετήθηκαν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από τους ανάδοχους από το κυνοκομείο του Δήμου 306 πλήρως διαχειρισμένα αδέσποτα ζώα.

«Δυστυχώς παρά τις καθημερινές προσπάθειες του αρμόδιου προσωπικού του Δήμου το πρόβλημα μοιάζει αδύνατο να επιλυθεί καθώς υπάρχουν ιδιοκτήτες ζώων που δεν τα τσιπάρουν ούτε τα εμβολιάζουν κυρίως όμως δεν τα στειρώνουν ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που τα εγκαταλείπουν στους δρόμους.

Σημειωτέον ότι η εγκατάλειψη εκτός τού ότι είναι απάνθρωπη και δεν συνάδει με την πολιτισμένη κοινωνία που ζούμε, είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως πέντε χρόνια, με χρηματική ποινή πέντε έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ και με διοικητικό πρόστιμο τριακόσια ευρώ», τονίζεται ακόμα.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Όσοι συμπολίτες αντιλαμβάνονται ότι εγκαταλείπεται ένα ζώο παρακαλούνται να επικοινωνούν αμέσως με την Αστυνομία ή με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ιωαννιτών στο τηλ. 2651361165 στο οποίο μπορούν να απευθύνονται για κάθε πληροφορία ή για σχετικές καταγγελίες.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ