Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 02:01
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα

ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ Δύο σχολεία της Άρτας παράγουν το δικό τους ρεύμα

Off

Το πρώτο σημαντικό έργο της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Αρταίων, είναι πλέον γεγονός, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος και αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του  7ου Δημοτικού Σχολείου.

Έτσι πλέον, το Φωτοβολταϊκό του 7ου έχει συνδεθεί με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και είναι έτοιμο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες τόσο του Δημοτικού, όσο και του 3ου Νηπιαγωγείου.

Τα σχολεία, επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος όπου μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Σφήκα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Σωτήρη Χρηστούλη συνομίλησαν με την Διευθύντρια του Σχολείου, Κατερίνα Χαλκιά.

Η ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος που εγκαταστάθηκε παράγει ήδη «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα, με ένα εμφανές αποτέλεσμα – τη μείωση των εξόδων λειτουργίας των σχολείων- και ένα ακόμη πιο ουσιαστικό – τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα του σχολείου στο περιβάλλον. Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος σήμερα. Η νέα γενιά της Άρτας αξίζει τα καλύτερα, καινοτόμες πρακτικές, προσέγγιση των πραγμάτων που κοιτάει μπροστά. Όμως, όλα αυτά δεν γίνονται μόνα τους. Έχουν να κάνουν με ένα ολόκληρο πλέγμα πράσινης πολιτικής που υλοποιούμε στον Δήμο: Φωτοβολταϊκά συστήματα, γεωθερμία, δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας, ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, δημοτικών κτιρίων και αθλητικών χώρων».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ