Πολιτισμός

Ένα ακόμα φεστιβάλ αστυνομικού μυθιστορήματος

Off

Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης πέρυσι, το φεστιβάλ αστυνομικού μυθιστορήματος το Crime Ficiton Stories των Ιωαννίνων επιστρέφει με το Τεύχος 2. Διοργανώνεται από τις 20 ως τις 27 Ιουνίου με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την αστυνομική λογοτεχνία και υπεύθυνο τον Λάμπρο Φλιτούρη, Επίκουρο Καθηγητή Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα είναι:

Τρίτη 20/6

Μεταφράζοντας Σκανδιναβούς στα ελληνικά: ένα πάνελ για τη μετάφραση σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος στα ελληνικά με τη συμμετοχή της Μαρίας Μαρτζούκου και του Σωτήρη Σουλιώτη. Σχολιασμός: Νίκος Γεωργιάδης (συγγραφέας)

Με την υποστήριξη του Φιλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου.

Αρχοντικό Μίσιου. Ώρα έναρξης: 20:00

Τετάρτη 21/6

Παρουσίαση των βιβλίων του Νίκου Γεωργιάδη «Σκανδιναβική Αστυνομική Λογοτεχνία. Όψεις της κοινωνίας και της πολιτικής» και «Οδηγός για τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία» με την υποστήριξη των εκδόσεων Ηρόδοτος και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών

Αρχοντικό Πυρσινέλλα. Ώρα έναρξης: 20:00

Πέμπτη 22/6

Παρουσίαση του τόμου «Ευρωπαϊκές αφηγήσεις του εγκλήματος». Μιλάνε οι: Λ. Φλιτούρης, Γ. Ράγγος, Χρ. Δερμεντζόπουλος (ζωντανά) και Νίκος Φιλιππαίος (online). Με την υποστήριξη των εκδόσεων Μεταίχμιο.  Αρχοντικό Πυρσινέλλα. Ώρα έναρξης: 20:00

Παρασκευή 23/6

Παρουσίαση από τον Γιάννη Ράγγο, τον Βασίλη Δανέλλη και  τον Γιάννη Παπαδημητρίου του βιβλίου Balkan Noir για το βαλκανικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Με την υποστήριξη των εκδόσεων Καστανιώτης.

Ακολουθεί συναυλία με τους 3rd floor Quartet- live: explore the magic world of jazz

Τόπος: Νησί Ιωαννίνων. Ώρα έναρξης: 20:00. Σε συνεργασία με την Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων.

Δευτέρα 26/6

Αφιέρωμα στο κατασκοπευτικό κινηματογράφο. Προβολή της ταινίας «Οι 3 μέρες του Κόνδωρα», Σίντνεϊ Πόλακ, 1975, 113΄. (Εισήγηση:  Ηλίας Σκουλίδας, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)

Θυμωμένο Πορτρταίτο. Ώρα έναρξης: 20:00.

Τρίτη 27/6

Αφήγηση Ιστοριών από το βιβλίο του Ηλία Φουντούλη «Κάτι Χαμογελάει στις σκιές» – Από την  Ομάδα Τέχνης Αφηγηματικός Νους Α.Ν.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, αύλειος χώρος. Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Side events

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής – Μιχάλης Σπέγγος

Μπύρα του φεστιβάλ – σε συνεργασία με Strange Brew

-Crime dinner σε σημεία της πόλης. Ιστορίες μυστηρίου σε δείπνο. Παίζεις το χαρακτήρα σου και προσπαθείς να βρεις το δολοφόνο,

Δημιουργία σάντουιτς για crime dinner – Ηλίας Φουντούλης.

Το φεστιβάλ γίνεται από το «Υποβρύχιο» με την υποστήριξη των:  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα, Φιλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών,

ΕΛΣΑΛ, Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Εκδόσεις Καστανιώτης, Μεταίχμιο, Ηρόδοτος.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ