Τελευταία Νέα

Στους επαρχιακούς δρόμους μιας ξεχασμένης χώρας
Τα του Καίσαρος…
Επιτέλους, κάτι κινείται στον ΠΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις στις δομές
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα
Ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Γιάννενα η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών
Προβληματισμοί για το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ
Φθηνότερα εισιτήρια, περισσότερα δρομολόγια
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher
Επιστρέφει το Θερινό Μαντείο στη Δωδώνη
Αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και του βιασμού στην Ελλάδα
Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ζινδριλή
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ Συνέδριο για την εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση
Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 12:08
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα

Εντατικοί έλεγχοι για καταγραφή δεσποζόμενων σκύλων

Off

Σε σχολαστικούς ελέγχους για εξακρίβωση και καταγραφή των στοιχείων των δεσποζόμενων σκύλων προχωρά η Δημοτική Αστυνομία.

Οι έλεγχοι γίνονται στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης και παράλληλα σε όλες τις Δημοτικές ενότητες κυρίως εκεί όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες για τις οποίες συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων των ποιμενικών ζώων από τον Δήμο Ιωαννιτών (Πληροφορίες 2651361165 ).

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, οι έλεγχοι θα ενταθούν και με την συνδρομή της Αστυνομίας εκτός από τα Διοικητικά όρια του Δήμου και στις εισόδους της πόλης αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται εγκατάλειψη σκύλων από άλλες περιοχές.

Αποτελέσματα είναι, όπως σημειώνεται, να υπάρχει αύξηση του πληθυσμού στην πόλη που  δημιουργούν αρκετές αγέλες τις οποίες προσπαθεί σε καθημερινή βάση να διασπάσει το αρμόδιο τμήμα με τους περισυλλογείς και τους κτηνιάτρους του Δήμου .

«Δυστυχώς όμως κάθε προσπάθεια μείωσης ή μηδενισμού του πληθυσμού των αδέσποτων είναι πρακτικά πολύ δύσκολη όσο ορισμένοι εξακολουθούν να μην κατανοούν ότι είναι το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος από την απαράδεκτη συμπεριφορά τους να εγκαταλείπουν τα ζώα τους είτε αυτά είναι νεογέννητα είτε μεγαλύτερης ηλικίας», τονίζει ο Δήμος και συνεχίζει:

«Σημειωτέον, όταν γεννήσει ένα ζώο ο υποτιθέμενος ως ιδιοκτήτης του είναι υπεύθυνος για την προστασία των κουταβιών εφόσον προηγουμένως δεν προέβη στην απαραίτητη στείρωση που είναι μια παρέμβαση χωρίς κανένα ψυχολογικό κόστος για το ζώο και μόνο οφέλη μπορεί να έχει γι’ αυτό. Η εγκατάλειψη νεογνών ζώων διώκεται ποινικά και αποτελεί σοβαρή επίπτωση της ανευθυνότητας των πολιτών που δεν τα στειρώνουν».

Ο Δήμαρχος

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι «η εγκατάλειψη σκύλων εξελίσσεται σε μάστιγα με αποτέλεσμα κυρίως ο αστικός ιστός να έχει γεμίσει με αδέσποτα και με τους κινδύνους που συνεπάγονται τόσο για τα ανυπεράσπιστα ζώα όσο και για την ασφάλεια των πολιτών».

«Το φαινόμενο δεν είναι μόνο λυπηρό αλλά και παράνομο και οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Αστυνομία θα είναι συνεχής ακόμα και στις εισόδους της πόλης για να περιοριστεί το φαινόμενο με τα αδέσποτα που διαβιούν στα Διοικητικά όρια του Δήμου αλλά και για εκείνα που εγκαταλείπονται από άλλες περιοχές . Είναι υποχρέωσή μας και θέμα σεβασμού έναντι των πιστών τετράποδων φίλων των ανθρώπων αλλά και των συμπολιτών που πρέπει να κυκλοφορούν ασφαλείς» σημειώνει ο Δήμαρχος και καταλήγει: «Το αρμόδιο τμήμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών θα συνεχίσει το πρόγραμμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων πραγματοποιώντας περισσότερες από εξήντα στειρώσεις μηνιαίως, περισυλλογές, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, όλες τις κτηνιατρικές εξετάσεις και φυσικά το πρόγραμμα των υιοθεσιών με περισσότερους από πενήντα ανάδοχους κάθε μήνα που προτιμούν το κυνοκομείο του Δήμου μας υιοθετώντας δωρεάν και πλήρως διαχειρισμένο σκύλο της αρεσκείας τους».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ