Εκδηλώσεις

24-26 Ιουλίου επανέρχεται το Φεστιβάλ Κεράσοβο

Off

Στα 1000 μέτρα υψόμετρο, ανάμεσα στους καταρράκτες και τα δάση του Σμόλικα, πραγματοποιείται από το 2014 το Φεστιβάλ Κεράσοβο, ένας θεσμός που αναδεικνύει τις μουσικές και χορευτικές παραδόσεις των Βαλκανίων με έμφαση στη νέα δημιουργία.

Μετά από μια διετή παύση λόγω κορωνοϊού, ο θεσμός επανέρχεται φέτος στο χωριό Κεράσοβο ή Αγία Παρασκευή Κόνιτσας από όπου ξεκίνησε, με μουσική θεματολογία σχετική με τις παραδόσεις της Μεσογείου.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μουσικά σεμινάρια και συναυλίες.

Φέτος στα μουσικά σεμινάρια, οι συμμετέχοντες θα διδάσκονται καθημερινά από 24-26 Ιουλίου τραγούδια της Μεσογείου από την Ξανθούλα Ντακοβάνου, ρυθμούς και κρουστά της Μεσογείου από το Σόλη Μπαρκή και μελωδίες των Ρομά της Τουρκίας και των Βαλκανίων από τον εξαιρετικό Γάλλο κλαρινετίστα και σαξοφωνίστα Laurent Clouet. Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε επιπέδου και οι εγγραφές συνεχίζονται.

Οι συναυλίες

Τρεις χώροι θα φιλοξενήσουν τις συναυλίες: το σχολείο, η πλατεία και η αυλή της εκκλησίας του χωριού. Ειδικότερα, οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στο σχολείο στις 24 Ιουλίου, με τη solo performance του Σόλη Μπαρκή «Κρουστή Παραμυθία», όπου ο δεξιοτέχνης μάγος των ηχοχρωμάτων θα εξερευνήσει μπροστά μας όργανα και ρυθμούς από όλη τη λεκάνη της Μεσογείου. Οι συναυλίες θα συνεχιστούν στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 25 Ιουλίου, με μελωδίες της Μεσογείου από Ανατολή ως Δύση με τους Ξανθούλα Ντακοβάνου (τραγούδι), Laurent Clouet (κλαρίνο, σαξόφωνο), Ταξιάρχη Βασιλάκο (ακορντεόν) και Σόλη Μπαρκή (κρουστά). Το Φεστιβάλ θα κλείσει στην αυλή της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου, με τις παρουσιάσεις των μουσικών σεμιναρίων καθώς και με παραδοσιακό ηπειρώτικο πανηγύρι του χωριού.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ