Επικαιρότητα

Καινοτόμες δομές από το Κέντρο Πρόνοιας

Off

Δυο νέες καινοτόμες δομές προωθεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, το τμήμα Βραχείας Φιλοξενίας και τον Ξενώνα. Την παρουσίασή τους έκανε η πρόεδρος του Κέντρου Μαρία Τσολάκη και οι υπεύθυνες Ελένη Νάκη και Ελένη Κλείτσα.

Όπως τόνισε η κα Τσολάκη πρόκειται για δυο σημαντικά τμήματα που δημιουργούν νέες δυνατότητες στους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα όπως εξήγησε η κα Νάκη η εισαγωγή ωφελούμενου στο Τμήμα Βραχείας Φιλοξενίας του Κέντρου στοχεύει κυρίως στην ανακούφιση της οικογένειας από τη συνεχή φροντίδα. Η αναζήτηση βοήθειας αποτελεί απαραίτητο στοιχείο μείωσης της επιβάρυνσης των οικογενειακών φροντιστών και η παραμονή στο τμήμα αποτελεί σημαντική βοήθεια για αυτούς. Η κλινική διαθέτει 5 κλίνες και το χρονικό διάστημα φιλοξενίας, είναι για 20 ημέρες το έτος, ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν.

Εξίσου σημαντική είναι και η Καθιέρωση Ετήσιου Μητρώου Φιλοξενούμενων. Τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους το κέντρο θα δέχεται αιτήσεις φιλοξενίας για την νέα χρονιά.

Η κα Κλείτσα με την σειρά της αναφέρθηκε στο ξενώνα του παραρτήματος: «Το  Παράρτημα Αμεα Ιωαννίνων αποτελεί την «ναυαρχίδα» του Κ.Κ.Π.Π.Η με δυναμικότητα 100 κλινών. Στις εγκαταστάσεις του υπάρχει υπερσύγχρονο Φυσικοθεραπευτήριο, χώροι Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας και snoozelen Οδοντιατρείο. Οι χώροι αυτοί αποτελούν το Τμήμα της Αποκατάστασης.

Στο τμήμα αποκατάστασης ενσωματώθηκε και ο Ξενώνας που βρίσκεται μέσα στο κτίριο, αλλά με χωριστή είσοδο. Ο  Ξενώνας αποτελεί προστάδιο ετοιμασίας για την έξοδο στην κοινότητα μέσω της δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ