Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ομόφωνη στήριξη στην υποψηφιότητα Γ. Στέφου

Off

Με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα ομόφωνα εγκρίθηκε από την Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση ώστε να τεθεί επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος περιφερειάρχης στην Ήπειρο ο Γιάννης Στέφος.

Στη σημερινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι εισηγήσεις για τις υποψηφιότητες στις 13 περιφέρειες της χώρας και να αποτελέσουν αντικείμενο της συζήτησης και των αποφάσεων που θα ανακοινωθούν την Κυριακή με την ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής.

Η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων και υποψηφίου στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου αντίστοιχα, θεωρήθηκε εξαρχής μία δυνατή επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά μετά την παραίτηση του Αλ. Τσίπρα και ενώ σε προτεραιότητα βρίσκεται το θέμα της ανάδειξης της νέας ηγεσίας.

Από την τοπική Νομαρχιακή όπως όμως και από τις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες δε διατυπώθηκαν αντιρρήσεις, ενώ αντίθετα υπήρξαν θετικές αναφορές και δηλώσεις υποστήριξης προς τον ίδιο τον κ. Στέφο.

Η επιτυχία του εγχειρήματος βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές που ειδικά στην Ήπειρο, λόγω της κυριαρχίας του Αλ. Καχριμάνη είναι ένα δύσκολο πεδίο, δε θα κριθεί μόνο από την επιλογή του επικεφαλής, αλλά από το ψηφοδέλτιο και τα πρόσωπα – στελέχη του κόμματος και όχι μόνο, που θα στοιχηθούν δίπλα του.

Το επιθυμητό για τον κ. Στέφο, όπως ο ίδιος μας τόνισε σε επικοινωνία που είχαμε την Τρίτη θα ήταν η πλειονότητα των υποψηφίων βουλευτών στις πρόσφατες εκλογές, να συμμετέχει ενεργά με την υποψηφιότητά τους στο ψηφοδέλτιο της παράταξης και αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσει να πετύχει και ο ίδιος με τις προσωπικές του επαφές.

Βλέποντας και κάνοντας στον δήμο Ιωαννιτών

Αντίθετα με τις περιφερειακές εκλογές, η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του Οκτωβρίου συναντά μπροστά της ένα βουνό εμποδίων και αρνήσεων, απόρροια όχι μόνο του εκλογικού αποτελέσματος και των εξελίξεων σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και της συνολικής παρουσίας της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και των επαφών που είχε η παράταξη με άλλες παρατάξεις και δη με την «Ενότητα Πολιτών» ώστε να εξεταστεί μία πιθανή διεύρυνση και συνεργασία.

Οι συνθήκες είναι πλέον πολύ διαφορετικές, τα περιθώρια συνεργασίας μπορεί να υπάρχουν, αλλά πλέον δεν είναι τόσο ευδιάκριτα ενώ διαπιστώνεται και μία γενικότερη απροθυμία στελεχών να μπουν δυναμικά στον προεκλογικό στίβο για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Ιωαννιτών. Αυτό που ισχύει όμως, στην παρούσα φάση είναι η «γραμμή» που δόθηκε για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο για τη διαπίστωση τυχόν περιθωρίων συνεργασίας που υπάρχουν με άλλες παρατάξεις αλλά και με συλλογικότητες και κινήματα στην πόλη, καθώς εκτιμάται, πως μία αυτόνομη κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ιωαννιτών, πολύ δύσκολα θα κατάφερνε ένα καλό αποτέλεσμα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ