Επικαιρότητα

Μία στάση για νερό και ενημερωτικό υλικό για τον καύσωνα

Off

Ουσιαστικό, αλλά κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και περιεχόμενο είχε η κοινή δράση που ανέλαβαν και υλοποίησαν η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με τον Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας.

Μπροστά στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου διανεμήθηκαν εκατοντάδες εμφιαλωμένα νερά, προσφορά και των τριών εταιρειών εμφιάλωσης νερού στην Ήπειρο, με τον αντιπεριφερειάρχη Κων. Σιαράβα να εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την προσφορά αυτή.

Παράλληλα όμως σε μία προσπάθεια για την βέλτιστη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις ακραίες συνθήκες του καύσωνα, διανεμήθηκε και ενημερωτικό υλικό για τα προληπτικά μέτρα προστασίας, όπως επίσης και για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να έχουν όλοι κατά νου σχετικά με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού Κων. Ντακαλέτσης αναφέρθηκε από την πλευρά του στη σημασία των κοινών δράσεων, που έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία, ενώ εκ μέρους της ΛΕΚ Πρέβεζας ο Αλέξανδρος Τέφας απηύθυνε συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και λόγω του καύσωνα αλλά και για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Κριτική από τη

Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε κριτική στην Περιφέρεια Ηπείρου για την δράση που υλοποίησε με τη διανομή εμφιαλωμένων νερών και ενημερωτικού υλικού στους πολίτες, λέγοντας πως μπορεί να μην έχει αγοράσει ούτε μισή υδροφόρα τα τελευταία 20 χρόνια, ούτε να έχει προσλάβει εργαζόμενους στην Πολ. Προστασία, αλλά επιλέγει να μοιράσει νερά στο κέντρο της πόλης.

«Τα σχέδια πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας τύπου «Ιόλαος» καθαρογράφτηκαν, και μπήκαν στα συρτάρια ακριβώς μόλις εγκρίθηκαν αφού δεν γίνεται καμία δαπάνη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πολιτική προστασία ούτε και για αγορά μηχανημάτων έργου ή για αγορά μηχανημάτων και τεχνολογιών πρόληψης των πυρκαγιών. Παρά τις συνεδριάσεις των συντονιστικών και τις δηλώσεις, η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου συμπυκνώνεται στην πρόταση: «θα προσλάβουμε εργολάβους με μηχανήματα όταν θα καιγόμαστε ή θα πνιγόμαστε από τον κατάλογο που φτιάξαμε» .

Σε επιφυλακή λόγω καύσωνα ο δήμος Ιωαννιτών

Ο δήμος Ιωαννιτών με αφορμή το κύμα καύσωνα που κορυφώνεται έχει θέσει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες του.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι, όπως αυτοί του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και 5ου ΚΑΠΗ είναι διαθέσιμοι για τους πολίτες, από τις οκτώ το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι, ενώ ανοιχτή θα παραμείνει τις εργάσιμες ώρες και η ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.

Η Δημοτική Αστυνομία εντείνει τις περιπολίες της στο αισθητικό δασύλλιο της πόλης και στο Πάρκο Πυρσινέλλα.

Ο δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας ώστε να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε υπαίθριες εργασίες.

Το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο απαγορεύεται.

Με αφορμή συμβάντα που έχουν αναφερθεί, εφιστά την προσοχή σε επιχειρηματίες της εστίασης, να μην εναποθέτουν στάχτες, κάρβουνα και υπολείμματα από ψησταριές ούτε στους κάδους απορριμμάτων, ούτε έξω από αυτούς καθώς ο κίνδυνος φωτιάς είναι μεγάλος.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ