Ήπειρος

Προσλήψεις νοσηλευτών… με μπλοκάκι

Off

Πρόσκαιρο χαρακτήρα και όχι μόνιμα χαρακτηριστικά έχει η προκήρυξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για την πρόσληψη τεσσάρων νοσηλευτών, που θα καλύψουν ανάγκες στη ΜΕΘ, παρέχοντας όμως υπηρεσίες για διάστημα τριών μηνών εκδίδοντας αποδείξεις παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι)! 
Η προκήρυξη βρίσκεται ήδη στον αέρα και οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο έως τις 18 Ιανουαρίου. Η προκήρυξη αυτή όμως και η διαδικασία που ακολουθείται για την κάλυψη των κενών στη ΜΕΘ προκαλεί ήδη αντιδράσεις στους κόλπους του νοσοκομείου με την Γεν. Γραμματέα της ΕΙΝΗ Μαργ. Κιτσανού να κάνει λόγο για διαδικασία την οποία κατήγγειλε μέχρι πρότινος η ηγεσία του υπ. Υγείας και τώρα έρχεται να την υλοποιήσει στην πράξη.
«Όλοι γνωρίζουμε, ότι στη ΜΕΘ ή στη Χειρουργική υπάρχουν ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό και όχι προσωπικό για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Το ζητούμενο για το νοσοκομείο είναι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, οι οποίες όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει. 
Η σημερινή κυβέρνηση ήταν που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε την πρακτική αυτή, όμως σήμερα έρχεται να την υλοποιήσει στο ακέραιο. 
Η μορφή αυτής της εργασίας είναι ο ορισμός της εκμετάλλευσης των εργαζομένων», ανέφερε η κα Κιτσανού.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Φ. Βάββας από την πλευρά του τόνισε, ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για την κάλυψη των αναγκών στη ΜΕΘ, που δημιουργήθηκαν μετά τη λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών που είχαν προσληφθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των νέων προσλήψεων που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.
«Η λύση αυτή δόθηκε σε συνεργασία με την ΥΠΕ και το υπουργείο για την κάλυψη αναγκών στη ΜΕΘ και τη Νεογνολογική. Οι προσλήψεις αυτές είναι προσωρινές και θα καλύψουν το διάστημα που απαιτείται μέχρι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Προφανώς και οι ανάγκες θα πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό και αυτή είναι η τακτική που πρέπει να ακολουθείται γενικότερα», τόνισε ο κ. Βάββας.

Συνέχεια μετακινήσεων
Η κα Κιτσανού από την άλλη αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως είναι η συνέχεια των αποφάσεων για μετακινήσεις ιατρών από το ΠΠΓΝΙ σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, με τελευταία τη μετακίνηση ιατρού από τη ΜΕΘ του ΠΠΓΝΙ στη ΜΕΘ του Χατζηκώστα. «Το θέμα είναι, ότι το ΠΠΓΝΙ που είναι ναυαρχίδα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής αποδιοργανώνεται συνεχώς. Το ίδιο έγινε με την Αγγειοχειρουργική Κλινική, το ίδιο και με την Ενδοκρινολογική όπου καμία πρόσληψη δεν έγινε, παρά τις υποσχέσεις» τόνισε η κα Κιτσανού.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου