Επικαιρότητα

Απαντήσεις για την «Ελιά»

Off

Μία σειρά απαντήσεων στην κριτική που δέχθηκε αφενός αλλά και στην ουσία των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης, για την μίσθωση τμήματος της παραλίας «Ελιά», δίνει με μακροσκελή του ανακοίνωση ο δήμος Ηγουμενίτσας.

Σε αυτήν υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η παραχώρηση έγινε κατόπιν δημοπρασίας όπως αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή, με μειοψηφική στάση μόνον της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ όλες οι άλλες παρατάξεις έχουν αποδεχθεί τη διαδικασία παραχώρησης, με βάση την οποία έχουν δοθεί σε ιδιώτες και άλλες παραλίες προς εκμετάλλευση για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων κ.λπ.

Ποτέ και από κανέναν, επισημαίνει, δεν αμφισβητήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης που αναφέρονται στην σχετική ΚΥΑ.

Αναφορικά με την «Ελιά» και το καθεστώς παραχώρησης ο δήμος Ηγουμενίτσας επισημαίνει πως:

Η παραλία έχει εμβαδόν 750 τ.μ.

Από αυτά δημοπρατήθηκαν 180 τ.μ.

Η παραλία έχει πλάτος 10 μ.

Το ελεύθερο τμήμα είναι μεγαλύτερο από 75%.

«Έγινε ξεκάθαρο ότι ο ορισμός των θέσεων, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας αλλά και ο έλεγχος των όρων της παραχώρησης είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας. Επίσης, από την  ίδια υπηρεσία  επιβάλλονται και οι κυρώσεις. Η παραχώρηση της παραλίας «Ελιά» συνάντησε μια διαμαρτυρία που έχει ευρύ φάσμα και ξεκινάει από τη θέση για καμία επιχειρηματική δραστηριότητα έως την αγωνία και τον φόβο ότι θα επικρατήσει ασυδοσία. Είναι λοιπόν αυτονόητο και επιβεβλημένο να ανοίξει ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα διερευνά πρωτοβουλίες λήψης πρόσθετων μέτρων και θέσπιση δικλείδων προστασίας των πολιτών. Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου να μεταφερθούν στην Κτηματική Υπηρεσία η οποία έχει τον τελικό λόγο. Εξυπακούεται ότι η Κτηματική Υπηρεσία θα ενημερωθεί για τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν στη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στις άλλες παραλίες.

Σε αυτό τον διάλογο ας προσέλθουν όλοι με εντιμότητα και καθαρές απόψεις,  γιατί είναι θλιβερό το γεγονός ότι κάποιοι δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αρνούνται τον εαυτό τους και στοιχίζονται πίσω από την άποψη για καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στις παραλίες. Θάβουν την αλήθεια από φόβο και μικροκομματική σκοπιμότητα, κάνουν λόγο για ηθικό ξεπεσμό και κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για τέλμα.

Εν κατακλείδι, το τμήμα της «Ελιάς» δημοπρατήθηκε γιατί συμφωνεί με τη διαχρονική άποψη σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση των παραλιών. Και αξιοποίηση των παραλιών σημαίνει έσοδα για τον Δήμο, έσοδα για το κράτος και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ηγουμενίτσας.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ