Πολιτισμός

Με επιτυχία η συναυλία του Βασίλη Κώστα στην Κληματιά

Off

Με επιτυχία έγινε η συναυλία με τον τίτλο «Οι Όψεις της Ψυχής» του λαουτίστα Βασίλη Κώστα στην Κληματιά με την πρόσκληση του Δήμου Ζίτσας και του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κληματιάς “Χρήστος Καραφέρης”.

Ο κορυφαίος λαουτίστας μαζί με τους διεθνείς μουσικούς Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο και Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά, εμφανίστηκαν σε ένα ξεχωριστό χώρο, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Βασίλη Κώστα καθώς έπαιξε για πρώτη φορά στην Κληματιά, το χωριό της μητέρας του και παρουσίασε το έργο του «Οι Όψεις της Ψυχής», που βασίζεται στις αυθεντικές συνθέσεις του ίδιου, με ρίζες από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφερόμενος  στην εμπειρία του από τη συναυλία στην Κληματιά τονίζει: «Η συναυλία θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην καρδιά μου. Μπροστά σε ένα θερμό κοινό που γέμισε το συναυλιακό χώρο στην Κληματιά Ιωαννίνων παρουσιάσαμε τη μουσική μας μαζί με τους εξαιρετικούς Πέτρο Κλαμπάνη και Βαγγέλη Καρίπη. Ευχαριστώ πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κληματιάς για την πρόσκληση, οργάνωση της όλης εκδήλωσης και την τιμητική πλακέτα που σημαίνει πολλά για μένα. Ευχαριστώ, επίσης, το Δήμο Ζίτσας για την υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού καθιστώντας το δυνατό να συμβεί όπως και τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία και παρακολούθησε με τόσο σεβασμό τη συναυλία μας!  Η Κληματιά είναι το χωριό τη αείμνηστης μητέρας μου Λένας. Το χωριό που μεγαλώσαμε κοντά στους αείμνηστους Κώστα Τζούκα (παππούς μου) και Κατερίνα Τζούκα (γιαγιά μου).

Σε αυτό το χωριό έμαθα την Ηπειρώτικη μουσική από το Δάσκαλό μου Ανδρέα Φάκο, τον οποίο πάντα θα σκέφτομαι, αγαπώ και ευγνωμονώ για όσα μου δίδαξε στη μουσική και τη ζωή. Το να παίζεις, λοιπόν, τη μουσική σου σε αυτό τον τόπο και μπροστά στους δικούς σου ανθρώπους αποτελεί μια τεράστια τιμή για μένα και την οικογένεια μου, την οποία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ