Επικαιρότητα

Νέες στάσεις για τα αστικά λεωφορεία

Off

Συνολικά 30 στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ στα όρια του δήμου Ιωαννιτών αλλάζουν τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο υλοποίησης αντίστοιχου έργου με προϋπολογισμό 115.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Το έργο προβλέπει την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικών συγκοινωνιών στην πόλη, με τα χαρακτηριστικά των νέων στάσεων να είναι πραγματικά ενδιαφέροντα καθώς πρόκειται για φωτιζόμενες στάσεις με φώτα Led ενώ παρέχουν τη δυνατότητα στους πολίτες που περιμένουν την επιβίβασή τους να φορτίζουν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι ο δήμος Ιωαννιτών πριν από μερικά χρόνια επί της προηγούμενης δημοτικές αρχής Μπέγκα, με ίδιους πόρους τότε είχε χρηματοδοτήσει την αντικατάσταση των στάσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων παραμένουν και σήμερα στη θέση τους, μέχρι να αντικατασταθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου έργου.

Όπως ανέφερε όμως ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στεφ. Μουστακλής το ζήτημα δεν είναι να επιλέξει κάποιος την καλύτερη αισθητικά και λειτουργικά υποδομή, αλλά το πώς θα διασφαλιστεί η καθαριότητά τους και η προστασία από βανδαλισμούς κάθε είδους.

«Σε όλον τον κόσμο, οι στάσεις είναι ένα δείγμα πολιτισμού της κάθε περιοχής και της κάθε χώρας. Εμείς ειδικά στην πόλη μας έχουμε γεμίσει τις στάσεις με ενοικιαστήρια, με αφίσες εκδηλώσεων και πανηγυριών, με θεατρικές παραστάσεις, με κομματικές εκδηλώσεις, ακόμη και με εκδηλώσεις του δήμου, που είναι ο πρώτος που θα πρέπει να σέβεται τη νομιμότητα.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε ποτέ η πολιτική βούληση στην πόλη μας ώστε να συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις ότι στο εξής, δε θα υπάρχει καμία ανοχή και ότι όποιος προβαίνει σε αφισοκολλήσεις ή βανδαλισμούς θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. Έχουν ενδιαφερθεί και εταιρείες να αναλάβουν με έξοδά τους, να φτιάξουν νέες στάσεις, τοποθετώντας και τις διαφημίσεις τους σε αυτές, όμως δεν έμειναν γιατί κανείς δε μπορούσε να τους εγγυηθεί, ότι οι στάσεις θα μείνουν ως έχουν και ότι δε θα γεμίσουν με αφίσες και ενοικιαστήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ