Παράταση για έναν ακόμη χρόνο πήραν οι εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε στη Βουλή το περιεχόμενο της οποίας προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, χωρίς όμως να γίνει δυνατό να αποφευχθεί η ψήφισή της.
Έτσι, τα Εμπορικά Επιμελητήρια της χώρας θα είναι ο μοναδικός θεσμικός φορέας στην ιστορία της χώρας, που σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα άλλα Επιμελητήρια (Οικονομικό, Τεχνικό, Γεωτεχνικό) όπου οι εκλογές έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, οι εκλογές ανάδειξης νέων διοικήσεων θα γίνουν μετά από επτά χρόνια.
Οι τελευταίες εκλογές στα Επιμελητήρια όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Γκίκας, επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» στα Ιωάννινα, έγιναν το 2017 και έκτοτε λόγω των αυτονόητων και αναγκαίων αναβολών λόγω πανδημίας δεν ξαναπροκηρύχθηκαν.
Αυτό έγινε πέρυσι με την προκήρυξη των εκλογών για το 2023 και το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, όμως πλέον και ο σχεδιασμός αυτός μετατέθηκε για ένα χρόνο αργότερα. Ο κ. Γκίκας σημείωσε πως η απόφαση αυτή δεν έχει εξηγηθεί από την Κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων θα επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία του, η οποία όπως ανέφερε, κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί.
«Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων υπολειτουργεί και πλέον το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο γιατί έχει έναν πρόεδρο που αναδείχθηκε από τη μειοψηφία. Με την παράταση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, τα προβλήματα θα γίνουν μεγαλύτερα. Διαφώνησε η Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων, όμως η απόφαση δεν άλλαξε και πλέον αυτό που μένει σε εμάς ως παράταξη, είναι να συνεχίσουμε να ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και με επιχειρήματα στην διοίκηση του Επιμελητηρίου», ανέφερε.
«Δεν υπάρχει φωνή
για το Πανεπιστήμιο…»
Στο πλαίσιο της κριτικής και της εκτίμησης που κάνει η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» για την αδυναμία της διοίκησης να αρθρώσει ουσιαστικό λόγο, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών του, ο κ. Γκίκας ενέταξε και το ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τη διοίκηση στο μείζον, όπως το χαρακτήρισε, θέμα της συρρίκνωσης του φοιτητικού πληθυσμού στα Γιάννενα. Το συνέδεσε μάλιστα με ένα θέμα που ο ίδιος έφερε σε συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου πριν από ένα χρόνο, για την επικείμενη αναστολή λειτουργίας του συνόλου των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην περιοχή.
«Είναι μεγάλο θέμα για την πόλη η συρρίκνωση του φοιτητικού πληθυσμού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, γιατί ο αριθμός των φοιτητών καθοδηγεί τις εξελίξεις σε μία πόλη όπως τα Γιάννενα, που διακρίνονται για τις εταιρείες παροχής υπηρεσίας είτε αυτές είναι στις μεταφορές και μετακινήσεις είτε στην εστίαση. Όπου υπάρχει ανάπτυξη και αύξηση των φοιτητών ή του αριθμού των στρατιωτών, αναπτύσσονται και εμπορικές δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών. Αν μειωθούν οι αριθμοί αυτοί, τότε αντίστοιχα θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και πολλές επιχειρήσεις. Είχαμε θέσει ως παράταξη το θέμα με αφορμή τις εξελίξεις με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως στο Πέραμα, όμως κανείς δεν έδωσε τη δέουσα σημασία και τώρα τα βρίσκουμε όλα μπροστά μας. Και το Επιμελητήριο, αλλά και οι τοπικοί φορείς στο σύνολό τους οφείλουμε να είμαστε περισσότερο διεκδικητικοί σε τέτοια ζητήματα και να απαιτούμε λύσεις», τόνισε ο κ. Γκίκας.
Related Posts
-
30 Αυγούστου 2024 -
22 Αυγούστου 2024 Σε αναμονή του ΣτΕ με το βλέμμα στις επιμελητηριακές εκλογές
-
-
26 Ιουλίου 2024 Δηλώνει παρών στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
-
20 Ιουλίου 2024 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Δεύτερες σκέψεις μετά τις αντιδράσεις
-
19 Ιουλίου 2024 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ «Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό βάζει η διοίκηση
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.187)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(493)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.123)
- Εκδηλώσεις(1.538)
- Ήπειρος(1.960)
- Αθλητικά(2.863)
Αρθρογραφία
Είσοδος