Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 05:38
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Αυγούστου 2023
Πολιτισμός

Τιμή στον Πέτρο Λούκα – Χαλκιά και φεστιβάλ στη λίμνη Ζαραβίνας

Off

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Πωγωνίου.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα με ειδικές αναφορές στο Zaravina Festival και στο αφιέρωμα στον Πέτρο Λούκα- Χαλκιά.

«Η μουσική παράδοση έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των Πωγωνισίων και την Τρίτη 8 Αυγούστου τιμούμε στο Δελβινάκι, τόπο καταγωγής του, τον βιρτουόζο του κλαρίνου Πέτρο Λούκα – Χαλκιά. Είναι μία εκδήλωση που χρωστάει η περιοχή μας στον άνθρωπο που έχει γεμίσει τις ψυχές και τις καρδιές όλων μας με τον ιδιαίτερο ήχο του κλαρίνου. Το Δελβινάκι είναι η «βρυσομάνα» της μουσικής παράδοσης και το Πωγώνι είναι υπερήφανο που έχει βγάλει πραγματικούς δεξιοτέχνες» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι τόσο η μουσική όσο και η ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου χρωστούν πολλά στον δεξιοτέχνη του κλαρίνου που από τα πρώτα βήματα της πορείας του αγκάλιασε την παράδοση και την υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Η εκδήλωση, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει ο Ηλίας Γκαρτζονίκας, θα πραγματοποιηθεί στις 10μ.μ. και θα παρουσιαστούν πτυχές της ζωής και της πορείας του Πέτρου Λούκα – Χαλκιά, ενώ όπως είναι φυσικό θα περιλαμβάνει πολλή μουσική. Παράλληλα θα βραβευτούν και όλοι οι μουσικοί του Δελβινακίου για την προσφορά τους στην παράδοση.

Στη Ζαραβίνα

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 9 Αυγούστου και δίπλα στη λίμνη Ζαραβίνας, έρχεται το Zaravina Festival. Φέτος συμμετέχουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την Ρένα Μόρφη και ο Δημήτρης Υφαντής.

Το «Zaravina Festival» διοργανώνεται σε σύμπραξη με το Κέντρο Νέων Ηπείρου και ο πρόεδρος του Οργανισμού κΤσίκος σημείωσε ότι εξελίσσεται κάθε χρόνο επιτυγχάνοντας με επιτυχία τον αρχικό στόχο που ήταν η αύξηση της επισκεψιμότητας στη λίμνη Ζαραβίνα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ