Πολιτισμός

Με ευχές για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής

Off

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σάββατο το μεσημέρι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντάλλαξαν ευχές, σε μία ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. 
Δίπλα στο «καλή χρονιά» η ευχή που ακούγονταν από όλους ήταν να είναι μια «τυχερή χρονιά», καθώς το 2016 θα κριθεί η μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. 
Σε αυτό το μήνυμα-ευχή για το 2016 επικεντρώθηκαν στο σύντομο χαιρετισμό τους – κόβοντας τη βασιλόπιτα- ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος και η Αντιπρόεδρος, Βάσω Μέγα. 
Ο κ. Γκόγκος αναφερόμενος στη χρονιά που «έφυγε», την πρώτη της παρούσας διοίκησης στο τιμόνι του Πνευματικού Κέντρου, τόνισε ότι ήταν μια χρονιά που έκλεισε με θετικό απολογισμό στην πολιτιστική δράση, ενώ ταυτόχρονα το Πνευματικό Κέντρο σήκωσε το βάρος της προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας που υποβλήθηκε για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του Πνευματικού Κέντρου που εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτό το φιλόδοξο στόχο, όπως και όλους τους συμπολίτες που βοήθησαν με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια.
Στο ίδιο πνεύμα η κ. Μέγα εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους του Πνευματικού Κέντρου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για το ότι το όνειρο για το οποίο όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά, θα γίνει μέσα στο 2016 πραγματικότητα.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων από την πλευρά του ευχαρίστησε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και συνεχίζουν στην υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και τόνισε τη σημασία που έχει ο πολιτισμός, ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες, σαν και αυτές που διέρχεται ο τόπος.   

Η κοινότητα Λοφίσκου προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 11:30 π.μ., στην πλατεία στο κοινοτικό καφενείο του χωριού.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος  Περιφέρειας Ηπείρου  καλεί στον χορό – κοπή πίτας που διοργανώνει και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στον Κρυφοβό Ιωαννίνων στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος». Ώρα έναρξης προσέλευσης 21:00 ( Δεν γίνονται δεκτές κρατήσεις τραπεζιών ) Ώρα κοπή πίτας 22:30. Τιμή πρόσκλησης 18 ευρώ ( με πλήρες γεύμα – κρασί-μπύρα- αναψυκτικά ελεύθερα)

Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα προσκαλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας η οποία θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 12:30 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του  Νοσοκομείου.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου