Επικαιρότητα

Σκληρή μάχη με τη φωτιά για μία ακόμα ημέρα

Off

Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η εξέλιξη των πύρινων μετώπων σε όλη τη χώρα, με τη φωτιά να κατακαίει τον τόπο για πέμπτη ημέρα και μία ακόμα φορά μέσα σε αυτό το καλοκαίρι.

Μετά τα μεγάλα μέτωπα στον Έβρο, ξέσπασε επικίνδυνη φωτιά και στην Πάρνηθα ενώ συνολικά καταγράφονται μεγάλες καταστροφές σε δάση και αγροτικές εκτάσεις, καμμένα σπίτια και περιουσίες.

Τεράστια είναι η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε πολλά πύρινα μέτωπα με 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών τις τελευταίες τρεις ημέρες όπως προέκυπτε από τον απολογισμό το πρωί της Τετάρτης

Μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της χώρας συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς συνολικά τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών.

Πέρα από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα, στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζονται ενεργά μέτωπα στις περιοχές, Πετρωτά, Πέραμα και Μεσημβρία και σε αυτήν που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς στις περιοχές Νίψα και Αισύμη. Επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις στις οποίες συνδράμουν 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Ρουμανία και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Σε ύφεση ήταν η πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας.

Μάχη με τις φλόγες στο

Μοναστήρι του Οσίου Λουκά

Η φωτιά έφτασε χτες και στο ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι. Το μοναστήρι είχε εκκενωθεί ενώ η φωτιά έχει κάψει ένα από τα παλαιότερα κτίρια αφού πρώτα έκαψε την σκεπή του και τον περίβολο του μοναστηριού.

Επίγεια και εναέρια τμήματα έδιναν μεγάλη μάχη για να μην περάσει η φωτιά στα ενδότερα.

Επαναλειτουργεί το

πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Στην κανονική και πλήρη λειτουργία του επανήρθε από χτες στις 18.00 το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Το νοσηλευτικό ίδρυμα ανέστειλε τη λειτουργία του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 21 Αυγούστου με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευομένων λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και υλοποιήθηκε άμεσα με τη μεταφορά του συνόλου των ασθενών σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστίες

του Πρωθυπουργού

Τις ευχαριστίες του σε όλες τις ξένες χώρες που έχουν στείλει πυροσβεστικές δυνάμεις στη χώρα μας για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των φωτιών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με σειρά αναρτήσεων στο πρώην Twitter/νυν X στα αγγλικά για τη βοήθεια που στέλνουν οι εταίροι και σύμμαχοι της Ελλάδας:

«Καθώς η Ελλάδα παλεύει ενάντια στις δύσκολες πυρκαγιές, οι πυροσβέστες μας, οι πιλότοι και οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες και τα δάση μας. Αλλά δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους στέκονται οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας».

Οι ευχαριστίες πηγαίνουν στην Αλβανία, τη Σουδία, την Κύπρο, την Ρουμανία, τη Τσεχία, την Κροατία, τη Γερμανία.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ