Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 02:02
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Συντονισμός για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Off

Σε ικανοποιητική κατάσταση βρίσκονται οι σχολικές κτιριακές υποδομές των σχολικών συγκροτημάτων στα όρια του δήμου Ιωαννιτών, στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων που έχει ο δήμος, όπως αναφέρθηκε και το πρωί της Τρίτης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης μεταξύ των Σχολικών Επιτροπών και των διευθυντών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσία του δημάρχου Δημ. Παπαγεωργίου.

Το σημείο στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας Ιωάν. Αϊβατίδη ήταν αυτό της υλοποίησης ενός εκτεταμένου προγράμματος έργων βελτίωσης των σχολικών υποδομών με ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναγνώρισε ότι επειδή σε κάποιες περιπτώσεις τα έργα εξελίσσονται και δε θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, θα είναι καλό να αποφευχθούν οι τυχόν εντάσεις και να υπάρξει ρύθμιση των συνθηκών λειτουργίας με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των μαθητών και συνολικά της σχολικής κοινότητας.

Οι βανδαλισμοί

Ένα δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε επίσης στην σύσκεψη αφορούσε στους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά όχι τόσο κατά τη διάρκεια καταλήψεων, όσο σε ανύποπτες στιγμές και με πρωταγωνιστές τις περισσότερες φορές, άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τη σχολική κοινότητα.

Έτσι, όπως αναφέρθηκε, έχει ληφθεί η απόφαση και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη τοποθετηθεί κάμερες στις εισόδους των σχολείων με τον κ. Παπαγεωργίου να διευκρινίζει πως αυτό που εξετάζεται, είναι να λειτουργούν εκτός του ωρολογίου προγράμματος, αφού απομακρυνθούν δηλαδή οι μαθητές από το σχολείο μέχρι και το πρωί της επόμενης ημέρας.

Τέλος, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη αναφέρθηκε στο πλήθος των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί από τις Σχολικές Επιτροπές παρότι τα περιθώρια που έχουν οι Επιτροπές σε οικονομικό επίπεδο, είναι ιδιαίτερα στενά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ