Τρίτη 14 Μαΐου 2024 11:50
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Γραμμή βοήθειας για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Off

Γραμμή βοήθειας για τους πληγέντες της Θεσσαλίας δημιουργούν τα Γιάννενα και η Ήπειρος. Φορείς της περιοχής έχουν ανακοινώσει ήδη τη δημιουργία δικτύων συλλογής βοήθειας ενώ συνεχώς προστίθενται και νέες πρωτοβουλίες.

Δίκτυο αλληλεγγύης

Η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φονικές και καταστροφικές πλημμύρες σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η συλλογή των ειδών ξεκινάει από την Δευτέρα 11  Σεπτεμβρίου (8.00 π.μ. έως 15.00) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

• Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου, πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.

• Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  οδός Κοσμά Αιτωλού 10.

• Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18

• Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,

Περδικάρη 1.

Τα είδη που είναι απαραίτητα είναι:

(παράκληση να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση) 1. Κλινοσκεπάσματα: Παπλώματα, Κουβέρτες, Σεντόνια, Μαξιλάρια, Πετσέτες.

2. Ράντζα- στρωματάκια

3. Ρούχα ( ΑΝΤΡΙΚΑ- ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΚΑ)     

4. Ξηρά τρόφιμα μακράς διάρκειας

5. Εμφιαλωμένο νερό

6. Είδη ατομικής υγιεινής

7. Υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.

Ο ΟΚΠΑΠΑ

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α του Δήμου Ιωαννιτών» με πνεύμα  συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πληγέντες θα αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια με συγκεκριμένα είδη, όπως:

• Εμφιαλωμένο νερό (μικρή συσκευασία)

•Τρόφιμα μακράς διαρκείας

•Τυποποιημένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κονσέρβες, γάλα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κομπόστες, χυμούς, παξιμάδια , διάφορα αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα κλπ.)

•Είδη ατομικής υγιεινής

•Κλινοσκεπάσματα

Όσοι πολίτες θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια   αυτή,  μπορούν να απευθυνθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που βρίσκεται στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου  11, κατάστημα  126) από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως 15:00 και από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 έως και τις 15:00.

Ο Ερυθρός Σταυρός

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων ΕΕΣ, συμμετέχει στην πανελλαδική προσπάθεια και κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες σε Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα, ο Ε.Ε.Σ.

Συγκεκριμένα, απευθύνει κάλεσμα προς ενίσχυση των πληγέντων, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό.  Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά και με τηλεφωνικές κλήσεις και sms. Σχετικές πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πλημμυροπαθείς οικογένειες.

Σημείο συγκέντρωσης τροφίμων για τα Ιωάννινα:

Γραφεία Ε.Ε.Σ. Γ. (Παπανδρέου 2, παλαιό Γ. Χατζηκώστα, τηλ: 2651037417). Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30 – 14:00

Συνδρομή της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της  έμπρακτης συμπαράστασής της προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Θεσσαλίας από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία, έχει θέσει στη διάθεση της όμορης Περιφέρειας τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να παρέμβουν όπου κριθεί ότι χρειάζεται η συνδρομή τους.

Ήδη, μέσω των τοπικών βιομηχανιών,  προωθούνται  στις πληγείσες περιοχές – και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας- μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού.

Επίσης έχουν μισθωθεί  από την Περιφέρεια Ηπείρου υδροφόρες για τη διανομή νερού σε περιοχές των οποίων έχει καταστραφεί το δίκτυο ύδρευσης,  ενώ στάλθηκε και ένα μηχάνημα απορρόφησης λάσπης για εργασίες σε περιοχές των Τρικάλων

Παράλληλα καθαρίστηκε και άνοιξε ο δρόμος Ανήλιο- Χαλίκι, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην περιοχή Ασπροποτάμου Τρικάλων, καθώς έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το κυρίως οδικό της δίκτυο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει  με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και με  κάθε άλλο μέσο το  έργο των υπηρεσιών αντιμετώπισης των ζημιών και της στήριξης των πληγέντων, σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμοδίων Υπηρεσιών.

Το Εργατικό Κέντρο

Κάλεσμα αλληλεγγύης απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα  εξής:

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια , υπνόσακους.

– Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.

– Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.

– Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

– Φακούς.

Ώρες συγκέντρωσης βοήθειας: 9-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Επιμέλεια ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ