Τελευταία Νέα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 02:42
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Τα βήματα μέχρι την ερευνητική γεώτρηση

Off

Από την ολοκλήρωση συγκεκριμένων διαδικασιών εξαρτάται η επόμενη φάση της διαδικασίας για την έγκριση ή απόρριψη του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της ερευνητικής γεώτρησης «Ήπειρος -1» στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η απάντηση – τοποθέτηση του κ. Σκυλακάκη με επίσημο έγγραφο στη Βουλή και ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου προήλθε κατόπιν σχετικής ερώτησης του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλου από τις 31 Ιουλίου, που ζητούσε ενημέρωση για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Ο κ. Σκυλακάκης στην απάντησή του αναφέρει πως κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας δημοσιοποίησης και δημόσιας διαβούλευσης του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της ερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή των Ιωαννίνων, έπεται:

Η στάθμιση και αξιολόγηση των γνωμοδοτήσεων των υπηρεσιών και φορέων στους οποίους διαβιβάστηκε η ΜΠΕ και διατύπωσαν απόψεις επί του περιεχομένου της, καθώς και των σχολίων/παρατηρήσεων/αντιρρήσεων που διατυπώθηκαν εγγράφως ή/και καταχωρήθηκαν στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) από φορείς και το ενδιαφερόμενο κοινό επί του σχεδιασμού του έργου του θέματος και του περιεχομένου της ΜΠΕ (>115).

Η σύνταξη σχεδίου πλήρως αιτιολογημένης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την ερευνητική γεώτρηση στα Ιωάννινα ή απόφασης απόρριψης.

Στην ερώτηση της Ελληνικής Λύσης, αναφέρεται το σύνολο των θετικών γνωμοδοτήσεων στη διαβούλευση επί της ΜΠΕ και συγκεκριμένα γίνεται λόγος για τις θετικές γνωμοδοτήσεις που έχουν εκδώσει η Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου – Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, η Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Υ.Π.ΕΝ., η Διεύθυνση Χωροταξικού Σχεδιασμού του ιδίου Υπουργείου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας του Υπ. Πολιτισμού και η Διεύθυνση Γ2 του ΓΕΕΘΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ