Επικαιρότητα

«Εξοικονομώ Ενέργεια» αλλάζοντας τις μετακινήσεις

Off

Παρών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα είναι και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών με εκδηλώσεις που διοργανώνει αλλά και με δράσεις που υλοποιεί σε συνεργασία με το Ioannina Lake Run.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2023 είναι «Εξοικονομώ Ενέργεια» και όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Γιάννα Μαμακή, στόχος της εκστρατείας είναι η μέγιστη κινητοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μέσα από το πρόγραμμα δράσεων που αναδεικνύει την ομορφιά της πόλης εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) μέσω ενός προγράμματος δράσεων που στοχεύουν στην ενθάρρυνση των πολιτών και των μαθητών να επικεντρώσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω εναλλακτικών τρόπων για την μετακίνησή τους ανακαλύπτοντας παράλληλα και την ομορφιά της πόλης μας.

Ποδηλατοβόλτα

Κάλεσμα συμμετοχής στην ποδηλατοβόλτα της Παρασκευής και στους δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα του Σαββάτου απηύθυνε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ioannina Lake Run Αποστόλης Τζελέτας, κάνοντας γνωστό ότι οι εγγραφές για τον Παραλίμνιο Δρόμο «Μαμά – Καρότσι», το Family Run, τους αγώνες μαθητών Δημοτικού και τον παραλίμνιο δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ συνεχίζονται στο site www.lakerun.gr και στο Κέντρο Εγγραφών στην πλατεία Δημοκρατίας.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Γιαννιώτες να απολαύσουν με άνεση και ασφάλεια μια βόλτα πεζή, με ποδήλατο ή πατίνι στον πρόσφατα ασφαλτοστρωμένο παραλίμνιο δρόμο, ενώ, αναφερόμενος ειδικότερα στην ποδηλατοβόλτα, τόνισε ότι φέτος επελέγη να μη γίνει ο γύρος της λίμνης, αλλά να κινηθεί στη διαδρομή που μελλοντικά θα αποτελεί έναν ενιαίο ποδηλατόδρομο, δηλαδή από την πλατεία Μαβίλη έως το τέλος του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, μέσω των οδών Διον. Φιλοσόφου, Γαριβάλδη και Κάρολου Παούλια (Ακτή Μιαούλη). «Έτσι θα μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι και κυρίως μικρά παιδιά», κατέληξε.

Οι δράσεις

Οι δράσεις είναι οι ακόλουθες:

Τετάρτη 20/9/2023

Δενδροφύτευση στην Πλατεία Χατζή στους Αµπελόκηπους, µε µαθητές του 18ου Δηµοτικού Σχολείου Ιωαννίνων,

Ώρα Έναρξης: 10:30

Πέµπτη 21/9/2023

Δενδροφύτευση στην Πλατεία Μπότσαρη, µε µαθητές του 1ου Δηµοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Καπλάνειο),

Ώρα Έναρξης: 10:30

Παρασκευή 22/9/2023

-«Μαθαίνω να χρησιµοποιώ το ποδήλατο», δράση µε µαθητές του 13ου Δηµοτικού Σχολείου Ιωαννίνων,

Ώρα Έναρξης: 8:30

-Ποδηλατώ δίπλα στη λίµνη (Ioannina Lake Run),

Ώρα Έναρξης: 17:00

-Ανοιχτή εκδήλωση στο κλείσιµο της ΕΕΚ 2023 στην Πλατεία Μαβίλη µε τον DJ Χάρη Τσίτο,

Ώρα Έναρξης: 19:00

Σάββατο 23/9/2023 (Συνδιοργάνωση µε Ioannina Lake Run)

-Αγώνας 1.000µ µαθητών Δηµοτικού (Lake Run Kids Race), Ώρα Έναρξης: 16:30

-Παραλίµνιος Δρόµος 1χλµ για ΑΜΕΑ, Ώρα Έναρξης: 17:00

-Family Run 1χλµ, , Ώρα Έναρξης: 17:30

-Παραλίµνιος Δρόµος “Μαµά – Καρότσι”, Ώρα Έναρξης: 18:00

Σάββατο 23/9 Car Free Day – Ηµέρα χωρίς αυτοκίνητο

Στη Διονυσίου Φιλοσόφου απαγορεύεται η µετακίνηση µε αυτοκίνητο.

Πολίτες και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την παραλίµνια διαδροµή και να συµµετάσχουν στις εκδηλώσεις του Ioannina Lake Run.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ