Επικαιρότητα

Επεκτείνονται τα δρομολόγια στα χωριά του Δήμου Ζίτσας

Off

Την επέκταση και ενίσχυση της συνεργασίας που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια συμφώνησαν να προωθήσουν με κυρίαρχο σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών, ο δήμος Ζίτσας με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Ο δήμος Ζίτσας είναι ο μοναδικός στην περιοχή που όπως ανέφερε άλλωστε και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Γκίκας μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μιχ. Πλιάκο, που επιδοτεί τα διαδημοτικά δρομολόγια που κάνει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, εξυπηρετώντας το λιγοστό επιβατικό κοινό από τα χωριά του δήμου προς βασικούς προορισμούς, όπως είναι τα Κέντρα Υγείας, τα Φαρμακεία και η έδρα του δήμου.

Τα δρομολόγια που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια θα επεκταθούν ώστε να γίνονται ακόμη συχνότερα με τον κ. Γκίκα να επισημαίνει σε δηλώσεις του πως στην πράξη ο δήμος Ζίτσας υλοποιεί εδώ και χρόνια, αυτό που αποτελεί ευρωπαϊκή πλέον απαίτηση και η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια, την επιδότηση δηλαδή των άγονων γραμμών και την ανάθεση της υπηρεσίας αυτής μέσα από διαγωνισμούς.

«Πρωτοποριακά ο δήμος Ζίτσας απευθύνθηκε στο ΚΤΕΛ πριν μερικά χρόνια και υλοποιήσαμε μία συνεργασία που έχει αποφέρει αποτέλεσμα ως προς την εξυπηρέτηση των δημοτών. Καθημερινά, έχουμε δρομολόγιο το πρωί και το μεσημέρι από και προς τη Ζίτσα και τη Μεταμόρφωση, ενώ το χειμώνα λειτουργούν διαδημοτικά δρομολόγια από τα χωριά για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι με το Κέντρο Υγείας στον Βουτσαρά, με τις υπηρεσίες στη Ζίτσα, με τα Φαρμακεία στη Μεταμόρφωση και αλλού, όπως και με την έδρα του δήμου και κατ’ επέκταση με την πόλη των Ιωαννίνων. Το καλοκαίρι αυτά τα δρομολόγια γίνονται συχνότερα και πλέον αυτό που συζητάμε είναι να κάνουμε τα δρομολόγια αυτά ακόμη συχνότερα», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ανέφερε πως αυτό που υλοποιεί ο δήμος Ζίτσας είναι αυτό που είναι υποχρεωμένη η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια με την επιδότηση των άγονων γραμμών.

«Ο Νόμος υπήρχε και υπάρχει και δίνει τη δυνατότητα για την επιδότηση των διαδημοτικών δρομολογίων από τους οικείους δήμους όμως μόνον ο δήμος Ζίτσας ανέλαβε την πρωτοβουλία να εξυπηρετούνται οι δημότες του και επιδιώκει να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ