Πολιτισμός

Δικαίωμα στη Θεραπεία του Πόνου και την Παρηγορική Φροντίδα

Off

Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα (28/9-1/10/), με κορυφαία κοινωνική εκδήλωση τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Φρόντζου.

«26 χρόνια επιστημονικών δράσεων διεθνούς βεληνεκούς και κοινωνικής προσφοράς, συμπυκνώνονται στο φετινό συνέδριο της ΠΑΡΗ.ΣΥ,.Α., στο οποίο διατρανώνουμε την θέση μας για το δικαίωμα στην δωρεάν, πλήρη και χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στην Θεραπεία του Πόνου και την Παρηγορική Φροντίδα. Εξαιρετικοί ομιλητές από το εξωτερικό, πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μία μοναδική δωρεάν συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, συνθέτουν την διοργάνωση που ευελπιστούμε ότι θα προσφέρει μια υψηλού επιπέδου εμπειρία στα μαγικά Γιάννενα», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. σε συνεργασία με την ESRA HELLAS και την Α΄ Αναισθησιολογική Κλινική – Κέντρο Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής ΕΚΠΑ, διοργανώνει το συνέδριο, στο οποίο επιστήμονες διεθνούς φήμης θα εισηγηθούν θέματα βασισμένα στα πλέον πρόσφατα δεδομένα τεκμηριωμένης ιατρικής πρακτικής στο πεδίο μας. Ενδεικτικά αναφέρονται: H ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην περιοχική αναισθησία, τον πόνο και την παρηγορική φροντίδα – Νευρογενής ανορεξία και πόνος – Nocebo και long covid syndrome – Ο ρόλος των έξυπνων συσκευών στην διαχείριση του πόνου – Πράσινη παρηγορική φροντίδα: Στρατηγική περιβαλλοντικής βιωσιμότητας – Καναβιννοειδή στην παρηγορική φροντίδα – “Green – gional” Anaesthesia: τα πλεονεκτήματα στην προσπάθεια άμβλυνσης της κλιματικής αλλαγής – Η ενσωμάτωση της Παρηγορικής Φροντίδας στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας κ.ά.

Κοινωνικό γεγονός του συνεδρίου αποτελεί η ανοιχτή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου  (Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Θέατρο ΕΗΜ – Φρόντζου, ώρα 9μμ).

«Ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα ενώσει τη φωνή του με τη δική μας, για να φτάσει το μήνυμά μας με τον πιο μελωδικό τρόπο, σε ολόκληρη την Ελλάδα: Η δωρεάν, χωρίς περιορισμούς και ανισότητες πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες θεραπείας πόνου και παρηγορικής φροντίδας είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα» σημειώνεται και προστίθεται: «Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. ως επιστημονική εταιρία με πολλαπλές δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, παλεύει εδώ και 26 χρόνια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας και την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές. Φέτος ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των ευαίσθητων υπηρεσιών της θεραπείας του πόνου και της παρηγορικής αγωγής, η οποία προωθείται με το νέο νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα».

Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις που διατέθηκαν δωρεάν στα Γιάννενα.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ