Αθλητικά

Δεν είναι ή ήττα, αλλά ο τρόπος…

Off

Ήταν αναμφίβολα η χειρότερη – σε βαθμό πολλών αποριών – εμφάνιση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τα πέντε τελευταία χρόνια, αφού ακόμη και τη χρονιά που υποβιβάστηκε επί Πετράκη, ουδέποτε είχε τέτοια εικόνα.

Ο ΠΑΣ που παρατάχθηκε με την θεωρητικά καλύτερή του 11άδα, μετρώντας και επιστροφές βασικών παικτών, ηττήθηκε από τον Πανσερραϊκό που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν δύο ταχύτητες πιο πάνω από τους Γιαννιώτες. Κι όμως, ακόμη και με αυτήν την εμφάνιση που συνιστά ντροπή για όσους αγωνίστηκαν χθες και εκείνους που ήταν στον πάγκο, οι Γιαννιώτες λίγο έλειψε να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας τον οποίο δε δικαιούταν σε καμία περίπτωση απέναντι στους πολύ καλύτερους γηπεδούχους.

Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα όμως εκείνο που προβληματίζει είναι η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη εικόνα της ομάδας και όλων των παικτών που ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλον, με τον Κλέιμαν να «κρεμάει» για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την ομάδα, σε ανυποψίαστες φάσεις μάλιστα, προκαλώντας πολλές υποψίες.

Σαν να μην έφτανε η τραγική εμφάνιση για την οποία υπάρχει τεράστια ευθύνη του Θαν. Στάικου, ο ΠΑΣ αποδεκατίστηκε ενόψει Ολυμπιακού την Κυριακή καθώς εκτός του τιμωρημένου Εραμούσπε, θα απουσιάσουν οι Τζίνο και Καραχάλιος που δέχθηκαν κάρτες και πιθανότατα ο Γκάρο που αποχώρησε τραυματίας. Όχι βέβαια πως και πλήρης να είναι η ομάδα μπορεί μα τέτοια εικόνα να διεκδικήσει κάτι από τον Ολυμπιακό, αλλά είναι ένα παιχνίδι με τεράστια συμβολική σημασία, αλλά για τους συμβολισμούς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κανείς.

Με τη χθεσινή εμφάνιση, είναι σαφές ότι δημιουργείται πίεση γύρω από την ομάδα και επίσης πως τίθεται θέμα προπονητή με τη διοίκηση να καλείται να πάρει αποφάσεις πριν είναι πολύ αργά, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της, χωρίς και η ίδια να είναι άμοιρη ευθυνών, αφήνοντας την ομάδα «γυμνή» μεσοεπιθετικά.

Γκολ – δώρα

Το 1-0 έγινε μόλις στο 8’ μετά από γκάφα του Καραχάλιου που υπέπεσε σε πέναλτι σε ακίνδυνη φάση αν και ελέγχεται γιατί φαίνεται πως έγινε εκτός περιοχής. Ο Πηλέας άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει στο 11’ ο Παντελάκης με κεφαλιά. Ο Πανσερραϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία και άρχισε να απειλεί με τον Άλεξιτς που έχασε φοβερή ευκαιρία μετά από λάθος του Κλέιμαν από τα δύο μέτρα, αλλά ο Ισραηλινός επιφύλασσε και άλλο δώρο, αυτή τη φορά προς τον Στάικο που είδε ένα σουτ από 35 μέτρα να περνά κάτω από τα χέρια του για να γίνει το 2-1. Στο β’ μέρος ο ΠΑΣ πήρε ανέβηκε στο γήπεδο, με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο και ισοφάρισε νωρίς, στο 58’ με ωραία ατομική ενέργεια του Τσαούση. Ενώ θα περίμενε κάποιος να ανεβάσει την πίεσή του, ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε δραματικά και φαινόταν ότι το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Ο Τζίνο υπέπεσε σε πέναλτι σε επίσης ακίνδυνη φάση, αλλά ο Πηλέας έστειλε τη μπάλα άουτ. Ούτε τότε εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του αγώνα ο ΠΑΣ για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις, όταν όλοι παίκτες κοιμήθηκαν σε φάουλ από το κέντρο(!) με τον Άλεξιτς να νικά τον Κλέιμαν και να διαμορφώνει το τελικό 3-2.

Από τον ΠΑΣ, διασώθηκε μόνον ο φιλότιμος Τσαούσης, με τους υπόλοιπους να συναγωνίζονται για το ποιος είναι ο χειρότερος. Με διαφορά πάντως τον τίτλο του χειρότερου διεκδικούν οι Κλέιμαν, Καραχάλιος, Εραμούσπε, Παμλίδης και Κόντε.

Στάικος: «Συνεχίζουμε..»

Δεν είχε όρεξη για πολλά ο Θαν. Στάικος που έκανε λόγο για την επόμενη ημέρα και την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Δεν ήταν καλή μέρα για μας. Το παιχνίδι είχε μία συγκλονιστική εξέλιξη, μπήκαν γκολ που πολλές φορές ανέτρεψαν την ψυχολογία και την προσέγγιση κάθε ομάδας. Δεν ήταν καλή μέρα για μας και συνεχίζουμε, γιατί έρχεται γρήγορα το επόμενο παιχνίδι, έχουμε όπως είδατε και προβλήματα με κάρτες, οπότε πρέπει να δούμε γρήγορα την επόμενη μέρα».

Για την αμυντική λειτουργία: «Όταν έχουν γίνει δύο πέναλτι σίγουρα κάτι δεν κάναμε καλά. Από εκεί και πέρα υπήρχαν διαστήματα και από τις δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός είναι καλή ομάδα, έκανε καλή προσπάθεια κι εμείς είχαμε τις δικές μας στιγμές, όχι με τον τρόπο που θέλαμε, αλλά φτάσαμε δύο φορές στην ισοφάριση. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα και συνεχίζουμε».

Ο Μανούχος με Ολυμπιακό

Ο Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας θα είναι ρέφερι στην αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών). Στο VAR θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) με AVAR τον Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής).

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ