Ήπειρος

100 χιλ. ευρώ για τις ζημιές

Off

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, συναντήθηκε στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.
Ο κ. Ντακαλέτσης εξέφρασε με ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του από την συνάντηση και από το επίπεδο συνεργασίας με τον υπουργό. Το βασικό θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση, αφορούσε τα σοβαρά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος, εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που είχαν σημειωθεί πριν από έναν χρόνο. 
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου Δωδώνης, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το κεντρικό κράτος και όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός δεσμεύτηκε για έκτακτη επιχορήγηση με το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, «το ποσό αυτό δεν είναι μεγάλο, είναι όμως σημαντικό για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων που προκάλεσαν οι περισινές θεομηνίες». 
Στη συνάντηση με τον υπουργό, τέθηκε και το θέμα του προγράμματος «Συν- Κοινωνία».Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά το παρελθόν, στη βάση προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει η ΚΕΔΕ με τα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών. Στο Δήμο Δωδώνης είχε υλοποιηθεί προ του 2010, στις Δημοτικές Ενότητες Δωδώνης, Σελλών και Λάκκας Σουλίου και τα χρήματα τα οποία οφείλονταν από τα υπουργεία προς το Δήμο ανέρχονταν στις 110 χιλιάδες ευρώ.
Παρότι η οικονομική εκκρεμότητα δεν είχε τακτοποιηθεί, το 2013, ο Δήμος κατέβαλε τα χρήματα αυτά προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ από ιδίους πόρους. 
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για την συγκεκριμένη εκκρεμότητα, η ανταπόκριση ήταν θετική και αναμένεται το επόμενο διάστημα η οριστική απάντηση.

Πεδινά Αβγό και Πολύγυρος
Ο Δήμαρχος Δωδώνης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε το σώμα για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στις τοπικές κοινότητες Αβγού και Πολύγυρου.
Οι δύο κοινότητας, εντελώς αιφνιδιαστικά, χαρακτηρίστηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως πεδινές, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να χάνουν τα χρήματα από το πρόγραμμα εξισωτικής αποζημίωσης. 
Ο Δήμος έχει απευθυνθεί προφορικά αλλά κι εγγράφως στη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας να διορθωθεί άμεσα η απόφαση χαρακτηρισμού, χωρίς όμως μέχρι στιγμής, να υπάρχει θετική ανταπόκριση.
"Δημιουργήθηκε για μία ακόμη φορά πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οφείλει να δρομολογήσει άμεση κι οριστική λύση, αντί να υποχρεώνει τους κτηνοτρόφους να προχωρούν σε ενστάσεις οι οποίες θα εξεταστούν εν καιρώ", κατέληξε ο κ. Ντακαλέτσης.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου