Επικαιρότητα

Με στόχο την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια

Off

Μία νέα πορεία με δυναμική ανάπτυξης και εξωστρέφειας είναι ο στόχος και η φιλοδοξία παράλληλα της νέας δημοτικής αρχής στον δήμο Ζηρού με επικεφαλής και νεοεκλεγέντα δήμαρχο από την Κυριακή, τον Γεώργιο Ζυγούρη.

Η παράταξη του κ. Ζυγούρη «Μαζί για τον Πολίτη» συγκέντρωσε το 50,18% των ψήφων στις εκλογές του α’ γύρου, αφήνοντας αρκετά πίσω τον νυν δήμαρχο Νίκο Καλαντζή και την παράταξή του, που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο κ. Ζυγούρης αφού εξέφρασε ευχαριστίες προς τους ψηφοφόρους που στήριξαν την παράταξη στις εκλογές, αναδεικνύοντάς την πρώτη δύναμη και με διαφορά στάθηκε στον ήπιο πολιτικό λόγο που όπως είπε χρησιμοποίησαν τα στελέχη της παράταξης, επιλέγοντας συνειδητά μία ολιγόμηνη προεκλογική δραστηριότητα, ακριβώς για την αποφυγή εντάσεων. Από και ύστερα, ο κ. Ζυγούρης έδωσε συνοπτικά το στίγμα των προγραμματικών αξόνων της νέας δημοτικής αρχής,  που συνοψίζονται στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, στην ενίσχυση και την παροχή κινήτρων για την τουριστική ανάπτυξη στις Κοινότητες που γειτνιάζουν με την περιοχή των Τζουμέρκων αλλά και προς τη λίμνη Ζηρού, και τέλος σε ένα μεγάλο, όπως τον προσδιόρισε στόχο που είναι η προσέλκυση «ψηφιακών νομάδων» στην περιοχή, με τον δήμο Ζηρού να παρέχει ελκυστικά κίνητρα.

«Ο πρώτος άξονας δε μπορεί να είναι άλλος από την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής με τη χοιροτροφία, την πτηνοτροφία και τις καλλιέργειες ακτινιδίων κατά κύριο λόγο. Το εισόδημα των περισσότερων κατοίκων προέρχεται και εξαρτάται από αυτές τις κατηγορίες επομένως και οι δικές μας προσπάθειες θα κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο δεύτερος άξονας είναι η αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας ειδικά σε περιοχές που γειτνιάζουν με τα Τζουμέρκα. Έχει και ο δήμος Ζηρού πανέμορφα χωριά που ήδη έχουν δημιουργηθεί κάποια καταλύματα ενώ υπάρχει και αυξητική τάση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Αυτό που θα προσπαθήσουμε, είναι να ενισχύσουμε τα κίνητρα για την προσέλκυση και άλλων παρόμοιων επενδύσεων. Τέλος, ένας μεγάλος μας στόχος για τον οποίο μιλήσαμε προεκλογικά, είναι η προσέλκυση των ψηφιακών νομάδων, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μείνουν στην περιοχή και να εργάζονται από εδώ, απολαμβάνοντας μία διαφορετική καθημερινότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζυγούρης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ