Επικαιρότητα

«Μάχη» με νέα χαρακτηριστικά ο β’ γύρος

Off

Μία ανάσα από την πλέον ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών στον δήμο Ιωαννιτών βρίσκεται η πόλη με τους δύο «μονομάχους» Θ. Μπέγκα και Δημ. Παπαγεωργίου αντίστοιχα να χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα «όπλα» που έχουν ώστε να πείσουν τους ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στις κάλπες να τους υποστηρίξουν.

Όπως δίδαξε στην πόλη και στο εκλογικό της σώμα, η μάχη του 2019 μεταξύ Μ. Ελισάφ και Θ. Μπέγκα ο β’ γύρος των εκλογών είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση από οποιαδήποτε άλλη εκλογική αναμέτρηση, με δικά της χαρακτηριστικά και με τους δύο υποψηφίους να μηδενίζουν το κοντέρ και την αναμέτρηση να ξεκινά από την ισοπαλία.

Αλλαγή κλίματος

Από την Πέμπτη το κλίμα ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής πυροδοτήθηκε με ένταση με τον Δημ. Παπαγεωργίου σε γραπτή του δήλωση να κάνει λόγο για κέντρα και παράκεντρα εξουσίας στην πόλη που επιχειρούν να επανέλθουν στο προσκήνιο αλλά επίσης και για τακτικές εκβιασμών και εκφοβισμών ψηφοφόρων.

Κάλεσε δε τους πολίτες να απελευθερωθούν από τέτοιου είδους λογικές και την Κυριακή να ψηφίσουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα την παράταξη «Νέα Εποχή» και τον ίδιο ώστε η πόλη να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και να μην επιστρέψει στο παρελθόν.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Παπαγεωργίου φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του ITV όπου δέχθηκε ομοβροντία ερωτημάτων από το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού για τις παραπάνω αναφορές στη δήλωσή του και με την απάντησή του «έδειξε» προς το τοπικό ΠΑΣΟΚ και μηχανισμούς τους οποίους κατήγγειλε και η υποψήφια σύμβουλος με την παράταξη Ζούμπα στην Περιφέρεια και πρώην υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων, Μαργ. Κιτσανού με δική της «σκληρή» ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι στην πόλη των Ιωαννίνων όλοι είναι γνωστοί και όλοι γνωρίζουν τις προσωπικές διαδρομές του καθενός για να προσθέσει πως η πολιτική δε μπορεί να ασκείται με όρους μηχανισμών και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, πολύ δε περισσότερο με όρους εκβιασμών και εκφοβισμών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε όσα κατά τον ίδιο έγιναν στον πρώτο γύρο στη ΔΕ Παμβώτιδας όπου η διαφορά μεταξύ των δύο παρατάξεων ήταν πολύ μεγάλη και απηύθυνε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να σεβαστούν άπαντες τον θεσμικό τους ρόλο.

«Αυτά που έγιναν και γίνονται στην Ενότητα Παμβώτιδας μας λυπούν. Είμαι υπέρ της αυτόνομης πολιτικής δράσης, και οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίζουν με τα δικά τους κριτήρια. Προ ημερών άλλωστε η κα Κιτσανού τα ίδια επισήμανε για το ρόλο που παίζουν κάποιοι μηχανισμοί και οφείλουμε όλοι να παίρνουμε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές. Τα ίδια επισήμανε ειδικά για την Παμβώτιδα και η Λαϊκή Συσπείρωση, το ίδιο επισημαίνει και ο κ. Γκόντας στη δική του ανακοίνωση. Είναι ένας κοινός τόπος αυτή η αντίληψη και οφείλουμε όλοι μας να είμαστε συνετοί στη διαχείριση δημοσίων θεμάτων», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

Επίθεση σε Μπέγκα

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του στο ITV ο κ. Παπαγεωργίου άφησε ξεκάθαρες αιχμές για την πολιτική στάση και τις επιλογές του αντιπάλου του κ. Μπέγκα να προσεταιριστεί κόμματα και μηχανισμούς για να αποσπάσει την υποστήριξή τους. «Εγώ ποτέ δεν αναζήτησα πολιτική στήριξη από κανένα κόμμα, ούτε έτρεχα πίσω από πολιτικούς αρχηγούς συγκεκριμένων κομμάτων για να αποσπάσω την στήριξή τους. Δεν επεδίωξα ούτε εγώ ούτε η παράταξη την κομματική στήριξη ή το κομματικό χρίσμα, αλλά ούτε και εξάρτησα τη στάση μου από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Ποτέ δεν επεδίωξα να λάβω ανταλλάγματα, ούτε αντιπαροχή, και δεν έχω κανένα πολιτικό δάνειο», σημείωσε για να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της Κυριακής. «Αυτή την Κυριακή επιλέγουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή. Είναι μία κρίσιμη πολιτική απόφαση για την επιβίωση του δήμου μας. Πορεύτηκα σε προσωπικό επίπεδο με ήθος, αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα, ενώ η παράταξή μας ουδέποτε απεμπόλησε την πολιτική της ανεξαρτησία και αυτονομία. Καλώ τους συμπολίτες μας να προσέλθουν στην κάλπη και να μας δώσουν τη δυνατότητα να πάμε τα Γιάννενα μπροστά για να μετατραπούν σε ένα κέντρο της Δυτικής Βαλκανικής», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Βάζεις τον Μπέγκα από

την πόρτα και Αργύρη – Κασσή από το παράθυρο»

Με μία τοποθέτηση που ήδη από το βράδυ της Πέμπτης συζητείται στην πόλη ενόψει των εκλογών του β’ γύρου, ο Φ. Φίλιος εκλεγμένος σύμβουλος με την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» είπε χωρίς περιστροφές και υπαινιγμούς, αυτό που υπονόησε ο Δημ. Παπαγεωργίου με τη γραπτή του δήλωση το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ITV ο κ. Φίλιος τόνισε μεταξύ άλλων πως οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή στον δήμο Ιωαννιτών θα πρέπει να έχουν κατά νου, ότι η πιθανή υποστήριξη στο πρόσωπο του επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θ. Μπέγκα θα έχει ως αποτέλεσμα την «είσοδο» της ηγετικής ομάδας του βαθέος ΠΑΣΟΚ στο δημαρχείο της πόλης. «Η σκληρή ομάδα του τοπικού ΠΑΣΟΚ έχει ηγεμονεύσει στην παράταξη Μπέγκα. Βάζεις δηλαδή με την ψήφο σου τον Μπέγκα στο δημαρχείο και στην ουσία μπαίνει από το παράθυρο η ομάδα Αργύρη και Κασσή. Αυτά είπε και η κα Κιτσανού με τη δήλωσή της, αυτά συζητά όλη η πόλη εδώ και μέρες και είναι ζήτημα που θα πρέπει να μας προβληματίσει», ανέφερε ο κ. Φίλιος, ζητώντας από τους πολίτες ανεξαρτήτως της επιλογής που έκαναν στον πρώτο γύρο των εκλογών να στηρίξουν την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» και τον Δημ. Παπαγεωργίου για την ανάδειξή τους στη νέα δημοτική θητεία ως δημοτική αρχή στον δήμο Ιωαννιτών.

Η θέση για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης ο κ. Φίλιος στην ίδια συνέντευξη τοποθετήθηκε και για τις φήμες που διαδίδονται από τις αρχές της εβδομάδας από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι η νέα ηγεσία του κόμματος υπό τον κ. Κασσελάκη έχει δώσει «γραμμή» υποστήριξης του κ. Μπέγκα στον δήμο Ιωαννιτών. «Πρόκειται για χονδροειδέστατο ψέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί επισήμως με ανακοίνωση της Νομαρχιακής και ζητά από τους ψηφοφόρους του, να ψηφίσουν κατά συνείδηση στον δήμο Ιωαννιτών», ανέφερε ο κ. Φίλιος.

Ψήφο κατά συνείδηση λέει η Τατ. Καλογιάννη

Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» με την Τατ. Καλογιάννη καλεί τους συμπολίτες που στήριξαν την παράταξη στον πρώτο γύρο των εκλογών να προσέλθουν στις κάλπες και να αποφασίσουν κατά συνείδηση προτάσσοντας το συμφέρον του δήμου.

«Στην εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής, δύο παρατάξεις διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου μας για την επόμενη πενταετία.

Και οι δύο έχουν, ήδη, διοικήσει τον Δήμο, αφήνοντας μικρό θετικό αποτύπωμα. Επιπλέον, δεν παρουσίασαν κανένα σχέδιο για την αναγκαία αλλαγή λειτουργίας και αποτελεσματικότητας του Δήμου, δεν εξέφρασαν άποψη για την ευρωπαϊκή προοπτική του. Καλούμε τους συνδημότες να προσέλθουν στις κάλπες και να αποφασίσουν κατά συνείδηση, προτάσσοντας το συμφέρον του Δήμου».

Νέα δήλωση Γκόντα

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νικ. Γκόντας από την πλευρά του επανήλθε χθες με νέα διευκρινιστική δήλωσή, καθώς όπως αναφέρει, μερίδα των τοπικών ΜΜΕ παρερμήνευσε την δήλωσή του την Πέμπτη, στην οποία αναφέρει πως ο ίδιος και η παράταξή του δεν συμμετείχαν σε κέντρα ή παράκεντρα εξουσίας, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν ελεύθερα την Κυριακή.

«Για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά ή παρεξήγηση, επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου αλλά και της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» της οποίας είμαι επικεφαλής: Οι δημότες των Ιωαννίνων και γνώση και κρίση διαθέτουν, δεν καθοδηγούνται και πρέπει όλοι να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για να ψηφίσουν με μοναδικό γνώμονα όποιον αυτοί θεωρούν καλύτερο να αναλάβει τις τύχες της πόλης μας», αναφέρει ο Νικ. Γκόντας στη νέα δήλωσή του.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ