Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:44
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

Αιχμές Μαρ. Κεφάλα για την Περιφέρεια και τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο

Off

Στο δελτίο του ITV φιλοξενήθηκε χθες βράδυ η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, κληθείσα να σχολιάσει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, λίγες ώρες νωρίτερα από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ανακοινώσεις που επικεντρώθηκαν σε δύο βασικά ζητήματα, στην επαναδημοπράτηση του άξονα Γιάννενα – Κακαβιά και στη βούληση της Κυβέρνησης να βρεθεί λύση (τα χρήματα δηλαδή) για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Αφού η κα Κεφάλα τόνισε πως και για τα δύο σημαντικά ζητήματα υπάρχει και επαναβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού να προχωρήσουν, παρά τα προβλήματα που διαπιστώνονται στην πορεία, στη συνέχεια «απασφάλισε» για το έργο του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, με προϋπολογισμό 12 εκ. η τύχη του οποίου όμως αγνοείται από το Νοέμβριο του 2021 και την επίσημη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού από το διοικητήριο της Περιφέρειας.

Η κα Κεφάλα άφησε σαφείς αιχμές προς την τοπική αυτοδιοίκηση «φωτογραφίζοντας» την Περιφερειακή Αρχή, για το ότι το έργο δεν έχει προχωρήσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο παραλίμνιος πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος είναι ένα έργο που και σε προσωπικό επίπεδο το πίστεψα και προσπάθησα να γίνει. Και γενικότερα όμως ό,τι έπρεπε να κάνουμε ως Κυβέρνηση, το κάναμε. Η χρηματοδότηση των 12 εκ. ευρώ είναι εξασφαλισμένη και είχε ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό. Φαίνεται όμως, ότι το έργο δεν ήταν σε τόσο ώριμο επίπεδο όσο πιστεύαμε και υπάρχουν ακόμη και σήμερα θέματα που πρέπει να λυθούν. Θέματα που δεν τα «έτρεξε» τόσο πολύ η τοπική αυτοδιοίκηση που είχε και την ευθύνη για τις μελέτες. Δε φτάνει μόνο η Κυβέρνηση να θέλει, πρέπει και οι άλλοι που είναι παρακάτω να μπορούν να τα υλοποιήσουν. Το επίπεδο των μελετών δεν ήταν σε τέτοιο σημείο ώστε να προχωρήσει το έργο», ανέφερε η κα Κεφάλα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ