Αθλητικά

Αυτόχειρας ο ΠΑΣ WBC έχασε από το Μοσχάτο

Off

Ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν αυτό που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο Νέο Κλειστό μεταξύ της ομάδας του ΠΑΣ WBC και της Ελευθερίας Μοσχάτου για την 3η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Η ομάδα του ΠΑΣ για 38’ έκανε μία σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, την «έβαλε στα σχοινιά», προηγήθηκε από την αρχή και έφτασε τη διαφορά μέχρι και τους 10 πόντους, όμως έπαθε ένα μπλακ άουτ στο τελευταίο δίλεπτο και έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της. Οι αιτίες δεν είναι πολλές, αλλά είναι κυρίως η απειρία της ομάδας απέναντι στην εμπειρία του Μοσχάτου και το ότι σε δύο συνεχόμενες φάσεις μία στην επίθεση και μία στην άμυνα η ομάδα του Νανάκου έχασε την Πηλακούτα με πέμπτο φάουλ και με τραυματισμό την Ουίλκινσον.

Το Μοσχάτο εκμεταλλεύτηκε την ανισορροπία του ΠΑΣ στην άμυνα και το μικρό ρόστερ, ροκάνισε γρήγορα τη διαφορά, είχε πιο καθαρό μυαλό στην επίθεση και πήρε τη νίκη με 61-66.

Έτσι, πήγε στράφι η εκπληκτική εμφάνιση της Δαμουλάκη που είχε 7 πόντους, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα αλλά και της Μάρκοβιτς με 15 πόντους που έδωσε απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο για την αμφισβήτηση στις αγωνιστικές της ικανότητες. Αντίθετα, υστέρησε και πάλι απελπιστικά, η Άσμπερι που δε δείχνει πως είναι η παίκτρια που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της την ομάδα, αν και δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί.

Δεκάλεπτα: 17-13, 30-28, 46-39, 61-66

ΠΑΣ Γιάννινα (Νανάκος): Μάρκοβιτς 15(2), Σαρηγιαννίδου 7, Μαρίνη 3, Δαμουλάκη 7(1), Πράπα,  Άσμπερι 7(1), Πηλακούτα 10, Γουίλκινσον 12(1).

Ελευθερία Μοσχάτου (Χατζηδάκη): Πάνγκαλος 19(3), Λέρη 2,  Σπαθάρου 6(2), Κάισερ 9(2), Ζεκ 15(2), Μπικλ 14, Βιντσιλαίου 1.

Δηλώσεις

Ο βοηθός προπονητής των γηπεδούχων κ. Καρατζένης τόνισε πως κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά ίσως λόγω απειρίας στοίχισαν στην ομάδα, και σε αυτό συμφώνησε και η Ουίλκινσον που είπε πως «ξέραμε όλη την εβδομάδα ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα και γι’ αυτό δώσαμε έμφαση στην άμυνα. Νομίζω ότι εκεί τα πήγαμε πολύ καλά αλλά στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου κάναμε κάποια λάθη που μας κόστισαν».

Η κόουτς της Ελευθερίας Μοσχάτου κα Χατζηδάκη και η Σπαθάρου που ήταν καθοριστική στο τέλος τόνισαν πως η ομάδα τους πήρε μία σπουδαία νίκη σε μία έδρα που δύσκολα θα περάσουν οι άλλες ομάδες της κατηγορίας, ενώ μίλησαν και για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος που είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ