Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 04:10
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1ο Βραβείο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022

Off

Πρώτο βραβείο κέρδισε ο Δήμος Ιωαννιτών για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για το 2022.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Θεσσαλονίκη. Χαιρετισμό απεύθυναν οι Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας και ο Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, και ο Ηλίας Περτζινίδης, ενώ ομιλία με θέμα: «Καινοτομία και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την επίτευξη της βιώσιμης κινητικότητας και την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα» πραγματοποίησε εκπρόσωπος του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης καλωσόρισε τους εκπροσώπους των Δήμων και τους συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες τους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους ενώ στηρίζει και τις πόλεις για την επίτευξη τους στόχου της κλιματικής ουδετερότητας.

Το θέμα της εκστρατείας για το 2022 ήταν «Καλύτερες συνδέσεις». Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2022 μέσω ενός πλούσιου προγράμματος δράσεων με στόχο την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας, Γεώργιος Αρλέτος.

Εκδήλωση για την

Ευρωπαϊκή Αποστολή

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκπροσωπήθηκε με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο στην εκδήλωση του ΥΠΕΝ που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ. Χαιρετισμό απεύθυναν οι Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νικόλαος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, Ηλίας Περτζινίδης, ενώ με θεματικές ομιλίες συμμετείχαν οι Μανώλης Γραφάκος, Πέτρος Βαρελίδης, Μιχάλης Κούπκας (Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης) και Πάνος Βουλέλης (Δρ Πολεοδόμος Μηχανικός ΕΜΠ, European Climate Pact Ambassador).

Για τη σημαντική συμβολή τους στην Ευρωπαϊκή Αποστολή βραβεύτηκαν οι Χρύσης Νικολαΐδης και Μαρία Βασιλάκου, Μέλοι του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αποστολή των Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ