Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 04:14
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

Κοινή (σχεδόν) εισήγηση για τον Λούρο στο περ. συμβούλιο

Off

Με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου» οι παρατάξεις «Κοινό των Ηπειρωτών», «Ορίζοντες Ηπείρου», «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» και «Ανυπότακτη Ήπειρος» κατέθεσαν κοινή εισήγηση «για την αντιπλημμυρική προστασία της Ηπείρου, την προστασία των ποταμών και των οικοσυστήματός τους,  με βάση  την από 22/09/2023 οριστική έκθεση ελέγχου/ πράξη βεβαίωσης παράβασης των επιθεωρητών περιβάλλοντος για την εκτέλεση εργασιών στο Λούρο» ώστε να συζητηθεί στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο.

Η παράταξη «Ήπειρος Όλον» αρνήθηκε, όπως αναφέρει η ΛΑ.ΣΥ σε ανακοίνωσή της, την υπογραφή της κοινής εισήγησης, αφαιρώντας την δυνατότητα της αντιπολίτευσης να υποχρεώσει το προεδρείο να δεχτεί την συζήτηση του θέματος με το 1/3 των περιφερειακών συμβούλων όπως ορίζει ο κανονισμός. «Με πολιτική συνέπεια, όπως και πριν ένα χρόνο στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για το έγκλημα στον Λούρο, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ξανά στο πλάι της Περιφερειακής Αρχής της ΝΔ, ακόμα και τώρα που έχουν διαλυθεί και οι τελευταίες αμφιβολίες για το πόσο καταστροφικά  αντιμετωπίζει η περιφερειακή αρχή την αντιπλημμυρική προστασία του ηπειρωτικού λαού και την προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνεται.

Στην εισήγηση που υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι : Γ. Πρέντζας, Τ. Ζέκα, Κ. Κωτσαντής, Γ. Ζάψας, Ρ. Γκίζα, Θ. Κορωναίος, Χρ.Λέκκα, Δ. Σακαρέλης, Α. Σπέγγος, Δ. Τρομπούκης, Σπ. Ριζόπουλος, Ε. Νάνος, Ζ. Γαλατάς και Κ. Νουτσόπουλος ασκούν δριμεία κριτική στην περιφερειακή αρχή για την προχειρότητα, την αδιαφορία, τις ανυπόστατες δικαιολογίες, την προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, καθώς και για τη… «μάχη του αυτονόητου» που κλήθηκαν να δώσουν μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο σε σχέση με τους ισχυρισμούς περί ανομβρίας που διέκοψε τη ροή του ποταμού σε συγκεκριμένο τμήμα του.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καλούν το περιφερειακό συμβούλιο μετά την έκδοση του πορίσματος των ελεγκτών περιβάλλοντος «να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια που απώλεσε στην συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 2022 για το θέμα του Λούρου και να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο το πρόστιμο των 181.871 € δεν θα βαρύνει τον Ηπειρωτικό λαό. «Σε κάθε περίπτωση, αν αυτό είναι αδύνατο, τότε οφείλει να βαρύνει τον υπεύθυνο για τις παραβάσεις περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη», σημειώνεται.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ