Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 06:00
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2023
Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Αισιόδοξα μηνύματα την τουριστική προβολής Βουδαπέστη

Off

Την 4η Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των τεσσάρων εποχών, πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια στο πλαίσιο του έργου Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Έλληνας Πρέσβης στην Ουγγαρία Εμμανουήλ Αποστολάκης, ο Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος Δούκας Μαρινόπουλος, η Επιτετραμμένη Δέσποινα Τζανακάκη και η Προϊσταμένη της υπηρεσίας  ΕΟΤ σε Αυστρία & Ουγγαρία Σταυρούλα Σκαλτσή.

Ο Πρέσβης Εμ. Αποστολάκης, στον χαιρετισμό του μίλησε με ενθουσιασμό για την Ήπειρο και τα «κρυμμένα μυστικά της», έκανε ειδική αναφορά στη φιλοξενία των κατοίκων, την δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης να συνδυάσει διακοπές στο βουνό και τη θάλασσα, δήλωσε λάτρης του πολιτισμού, της φύσης και της αυθεντικής ομορφιάς των παραδοσιακών οικισμών αλλά και της τοπικής κουζίνας. Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί την Περιφέρεια Ηπείρου για την στοχευμένη και ολοκληρωμένη παρουσίαση του προορισμού στην πολλά υποσχόμενη Ουγγρική αγορά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Φώτιος  Φώτης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη στους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες και αναφέρθηκε  στις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος στους επισκέπτες της, καλώντας τους Ούγγρους να την εντάξουν στα τουριστικά πακέτα που προφέρουν στους πελάτες τους. «Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τι προσφέρει ο τόπος μας σε κάθε επισκέπτη που θέλει να ζήσει μια μοναδική εμπειρία διακοπών, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι κοινές αξίες που μοιραζόμαστε θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση για στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φώτης.

Η Προϊσταμένη του ΕΟΤ  Στ. Σκαλτσή από την πλευρά της, μετέφερε την προσωπική της εμπειρία από την επίσκεψη της στην Ήπειρο, έναν  εξαιρετικό προορισμό για διακοπές, τον οποίο περιέγραψε ως «απρόσμενα όμορφο και εντυπωσιακό κάθε εποχή του χρόνου, που καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος Τουριστικών Γραφείων καθώς και κορυφαία στελέχη των δύο μεγαλύτερων Τουριστικών Πρακτόρων της Ουγγαρίας (IBUSZ και APOLLON),  καθώς και δημοσιογράφοι ΜΜΕ της Βουδαπέστης.

Την παρουσίαση της «Ηπείρου των 4 εποχών» ενός προορισμού που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, έκανε ο Αντώνης Ζυγούρης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας.  Αναφέρθηκε αναλυτικά στο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, μίλησε για τις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, την άνετη κι ασφαλή πρόσβαση μέσω των δυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου, καθώς και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρονται στους επισκέπτες.  Επίσης, παρουσίασε ενδεικτικά τριήμερα και εβδομαδιαία πακέτα διακοπών που συνδυάζουν διαδρομές και δραστηριότητες σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ελληνικές γεύσεις βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές. Ακολούθησαν B2B συναντήσεις μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων, των εκπροσώπων της Περιφέρειας και του εκπροσώπου των ξενοδόχων της Ηπείρου.

Επικεφαλής ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Φώτης Φώτιος, με συντονίστρια την Ειδική Σύμβουλο της Περιφέρειας  Αρετή Στασινού.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ